Celestial Choreography

02.03.2019 - 31.03.2019
i: Udstilling

signaturbillede web

Fotoudstilling CELESTIAL CHOREOGRAPHY 2. marts til 31. marts 2019 af H.K.H. Prins Nikolaos af Grækenland og Danmark.

Det græske lys drager naturligt mit blik mod den himmel, som naturen bruger som lærred til at skabe den smukkeste kunst, man nogensinde vil se.”

Som fotograf er H.K.H. Prins Nikolaos inspireret af naturen og lyset. De udstillede værker er alle fotograferet i hans hjemland, som han har ønsket at vise fra en anden side end det græske øhavs traditionelle blå og hvide farver. Prins Nikolaos udforsker forholdet mellem lyset – eller fraværet af det – og himlen. Billederne er derfor studier i den omskiftelige græske himmel, lige så meget som de er et forsøg på at fange dramatiske enkeltøjeblikke i skiftende kompositioner. Værkerne viser et væld af farvespil med skyer, stjerner og lys i gang med at udføre en tavs dans, der stadig er fuld af liv.

Gemt bag skyerne er der altid lys, som blot venter på at skinne igennem.”

 

HKH Prins Nikolaos

Biografi

H.K.H. Prins Nikolaos er født den 1. oktober 1969 i Rom, hvor hans forældre, kong Konstantin og dronning Anne-Marie, var flyttet til i 1967 på grund af den politiske situation i hjemlandet Grækenland. I 1975 flyttede familien til London, hvor prins Nikolaos blev undervist hjemme i seks år. Derefter blev han optaget på Hellenic College of London og påbegyndte i 1988 studier i internationale forhold på Brown University i USA med fokus på diplomati og national sikkerhed. Efter en periode med tv-produktion for Fox News i New York vendte han tilbage til London i 1995 for at arbejde i NatWest Markets. Fra 1997 til 2003 arbejdede han ved kong Konstantins kontor og blev siden aktiv som forretningskonsulent.

Prinsen har været en ivrig fotograf det meste af sit liv, men fra 2013 har han dedikeret sin tid som passioneret fotograf af det hjemland, han tidligere ikke kunne befinde sig i, og fotografierne bæger præg af den længsel. I 2015 udstillede han sine værker for første gang på Christie’s i London, og året efter blev hans fotografier vist på The New York Times’ “Art for Tomorrow” udstilling i Doha i Qatar. Et udvalg af billeder blev desuden udgivet i bogen “A Taste of Greece” udgivet af teNeues. I 2018 havde han sin første solomuseumsudstilling på The Hellenic Museum i Melbourne. Prins Nikolaos blev for nylig sammen med seks andre fotografer udset til at udstille på La Almazara i Spanien. Udstillingen i Rundetaarn er hans første på dansk jord.

Prins Nikolaos sidder i bestyrelsen for Knightsbridge Schools International og er medlem af Axion Hellas, en græsk nonprofitorganisation, som støtter lokalsamfund i græske udkantsområder. Prins Nikolaos og hans kone prinsesse Tatiana giftede sig i 2010, og tre år senere flyttede de til Athen, hvor de stadig bor.

www.princenikolaos.com