Celestial Choreography

02.03.2019 - 31.03.2019
i: Udstilling

signaturbillede web

Fotoudstilling CELESTIAL CHOREOGRAPHY 2. marts til 31. marts 2019 af H.K.H. Prins Nikolaos af Grækenland og Danmark.
Tirsdag d. 5. marts kl. 17 lukkes udstillingen af hensyn til Tower Talk arrangementet.

Det er 38 himmelske øjeblikke, prins Nikolaos viser i Rundetaarns Bibliotekssal fra den 2. til den 31. marts 2019 under titlen ”Celestial Coreography”, som netop betyder ”himmelsk koreografi”. Siden sin første udstilling i 2015 hos auktionsfirmaet Christie’s i London har man blandt andet kunnet se hans billeder i Qatar og Australien, men det er første gang, prins Nikolaos udstiller i Danmark. Værkerne, der er blevet kaldt ”juveler fra Grækenland”, er samlet i en række temaer, blandt andet billeder trykt med en speciel teknik på kilotunge plader af græsk marmor.

Prins Nikolaos, der er søn af kong Konstantin og dronning Anne-Marie, er født i Rom i 1969 og opvokset i London, men er nu bosat i Grækenland. Her tager han de fleste af sine billeder, hvis motiver spænder fra genkendelige naturscenerier til abstraktioner over de klassiske elementer, der netop kan spores tilbage til det gamle Grækenland. Med sine fotografier ønsker han at vise et andet billede af sit hjemland end de blå og hvide farver, man ofte forbinder med det græske øhav, for som han siger: “Det græske lys drager naturligt mit blik mod den himmel, som naturen bruger som lærred til at skabe den smukkeste kunst, man nogensinde kan se.”

Prins Nikolaos har altid været optaget af at bestige de højeste steder for at få det videste udsyn. Derfor kan det ikke undre, at han som ramme om sin første udstilling i Danmark har valgt Rundetaarn, hvis arkitektur har fascineret ham, siden han var lille. Ja, faktisk er titlen ”Celestial Coreography” inspireret af, at Rundetaarn er bygget som og stadig fungerer som astronomisk observatorium med kikkerten rettet mod den store himmel.

I forbindelse med udstillingen er der mulighed for at høre prins Nikolaos fortælle om sin teknik og sine tanker bag værkerne. Det sker til en Tower Talk i Rundetaarns Bibliotekssal tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 i en samtale med direktør Michael Bjørn Nellemann fra Det Obelske Familiefond, der har støttet udstillingen sammen med Spar Nord Fonden, Neel Resling Halpern Fonden og Arne V. Schleschs Fond. Billetter til Tower Talken kan købes på Rundetaarns hjemmeside, www.rundetaarn.dk.

Læs mere om H.K.H. Prins Nikolaos på www.princenikolaos.com

HKH Prins Nikolaos

Biografi

H.K.H. Prins Nikolaos er født den 1. oktober 1969 i Rom, hvor hans forældre, kong Konstantin og dronning Anne-Marie, var flyttet til i 1967 på grund af den politiske situation i hjemlandet Grækenland. I 1975 flyttede familien til London, hvor prins Nikolaos blev undervist hjemme i seks år. Derefter blev han optaget på Hellenic College of London og påbegyndte i 1988 studier i internationale forhold på Brown University i USA med fokus på diplomati og national sikkerhed. Efter en periode med tv-produktion for Fox News i New York vendte han tilbage til London i 1995 for at arbejde i NatWest Markets. Fra 1997 til 2003 arbejdede han ved kong Konstantins kontor og blev siden aktiv som forretningskonsulent.

Prinsen har været en ivrig fotograf det meste af sit liv, men fra 2013 har han dedikeret sin tid som passioneret fotograf af det hjemland, han tidligere ikke kunne befinde sig i, og fotografierne bæger præg af den længsel. I 2015 udstillede han sine værker for første gang på Christie’s i London, og året efter blev hans fotografier vist på The New York Times’ “Art for Tomorrow” udstilling i Doha i Qatar. Et udvalg af billeder blev desuden udgivet i bogen “A Taste of Greece” udgivet af teNeues. I 2018 havde han sin første solomuseumsudstilling på The Hellenic Museum i Melbourne. Prins Nikolaos blev for nylig sammen med seks andre fotografer udset til at udstille på La Almazara i Spanien. Udstillingen i Rundetaarn er hans første på dansk jord.

Prins Nikolaos sidder i bestyrelsen for Knightsbridge Schools International og er medlem af Axion Hellas, en græsk nonprofitorganisation, som støtter lokalsamfund i græske udkantsområder. Prins Nikolaos og hans kone prinsesse Tatiana giftede sig i 2010, og tre år senere flyttede de til Athen, hvor de stadig bor.