Is This Colour? Udstilling af KONTEMPO

11.05.2019 - 23.06.2019
i: Udstilling

kontempo banner

Udstilling “Is This Colour?” 11. maj til 23. juni 2019 af foreningen for tekstildesign, KONTEMPO.

Farver kommunikerer umiddelbart til os og påvirker vores stemning og handlinger. Deres indbyrdes forhold; kontraster og nuancer og samspillet med lys. De påvirker vores stemning og handlinger, og på tværs af kunstneriske fag er det et fælles interesseområde. Kontempo, der er en forening af tekstildesignere, har inviteret alle kunstneriske faggrupper til at udstille nye værker, som giver deres bud på at besvare spørgsmålet ”Is This Colour?”. En spørgende leg om sansning og udvikling og om, hvordan vi skal forstå tekstildesign nu og i fremtiden. Det er, hvad der møder gæsterne på udstillingen ”Is This Colour?” i Rundetaarns Bibliotekssal.

Værkerne strækker sig fra det farverige og ekspressive til det konceptuelle og subtile, og udstillingen byder også på både guidede ture, talks og et katalog Med IS THIS COLOUR inviterer KONTEMPO, en forening af tekstildesignere, alle kunstneriske faggrupper til at udstille nye værker ud fra spørgsmålet: Er dette farve? De værker, juryen udvælger, udstilles i Rundetaarn fra 11. maj – 23. juni i 2019.

I 2019 spørger vi: Er dette farve? Selvom alt kan siges at have en farve, så håber vi, at spørgsmålets åbenhed kan stimulere en fri dialog: hvor mange forskellige svar kan vi skabe? Besøgende på udstillingen inviteres med ind i en spørgende leg om sansning, udvikling, og hvordan vi skal forstå tekstildesign nu og i fremtiden.

Mere om KONTEMPO

Udstillere

Birgitte Lund, Maud Jarnoux, Siff Pristed + Nina Born, Signe Emdal, Kitt Dusina, Maria Viftrup, Laura Kirk + Mirja Laugesen, Monica Ruben Eikers, Louise Hedegaard Madsen, Pernille Snedker Hansen, Sara Martinsen, Anne Damgaard, Louise Sass, Petrucha Sehested, Henning Larsen Graphic Design, Charlotte Østergaard, Bitten Hegelund, Ida Blichfeld ,Lise Munksgaard, Pia Jensen ,Anne Nowak, Stine Skytte, Iben Birch Bech, Eva Fly.

Udstillingen er støttet af:

* Statens Kunstfond * Beckett-fonden * Nationalbankens Jubilæumsfond *

 

KONTEMPO – TALKS

 

Onsdag d. 15. maj kl. 17-18

TOWERTALK

Rundetaarn har inviteret KONTEMPO til Tower Talk om baggrunden for udstillingen og om deres syn på farve. Vejen fra idé til endeligt resultat har været lang og lærerig. Denne eftermiddag bydes på et glas vin mens holdet bag udstillingen vil være samlet og hver især give deres bud på, hvad farve er.

 

Onsdag d. 22. maj kl. 17-18

SINDROMS x KONTEMPO x SWEET SNEAK

Det banebrydende magasin SINDROMS vil denne eftermiddag lukke op for, hvordan farve taler til vores sanser. Magasinet der udkommer i en enkelt farve hvert andet år, består af nationale og internationale ildsjæle der har som overordnet mission at formidle farve på uventede måder. Der vil være mulighed for at købe SINDROMS seneste udgivelse ”White Sindrom” og stille spørgsmål til oplægsholderne.

Her er hvad Sindroms selv har beskrevet omkring deres talk. Det kommer til at foregå på engelsk.

Colour Salon @ The Round Tower 

 Description: As part of the Is this Colour? exhibition, Sindroms would like to invite you to an inspiring afternoon in Rundetaarn, for a dialogue on colour, together with KONTEMPO and Sweet Sneak Studio.

About Sindroms: Sindroms is a journal of monochrome states of mind, published in print biannually. Curating its content based on specific colours, it investigates them across design & culture, and immerses its readers in the feelings and moods evoked by each colour. www.sindroms.com

About Sweet Sneak Studio
Sweet Sneak is a creative food studio, a full-service branding and communication agency for food, lifestyle and gastronomy. 
www.sweetsneak.com

 

Lørdag d. 25. maj kl. 12-13

SÆROMVISNING

Her får du en særlig mulighed for at møde fire af udstillerne på udstillingen. Oplægget indledes af KONTEMPOS formand Elisabeth Kiss og derefter går vi sammen rundt på udstillingen, hvor Petrucha Sehested, Siff Pristed & Nina Born, Ida Blichfeld og Laura Kirk & Mirja Laugesen vil fortælle om deres værk, om processen og deres syn på farve. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs i udstillingen og efterfølgende købet kataloget og KONTEMPO strømper.

Torsdag d. 6. juni kl. 17-18

Lys, farve og det imellem – talk ved Christina Augustesen

Kunstner Christina Augustesen arbejder med farver og lys som en del af sin kunstneriske praksis og har udviklet lys- og farveskulpturer der medierer sansningen af lys, farver og rumlige skift. Denne eftermiddag vil hun vise os hvordan farver ”fremkaldes” via lysets tilstedeværelse og karakter og hvordan farver opleves forskelligt alt efter deres omgivelser. Værkerne medierer særligt gradueringen mellem lys og mørke og skiftet fra en farvenuance til en anden. Der vil være mulighed for at se Christina Augustesens værker til oplægget.

Onsdag d. 19. juni kl. 17-18

DEN EUROPÆISKE PALET

Kira Kofoed er ekspert i kunstneren Kasper Heiberg, der viede sit liv til arbejdet med farve. Sammen med Lilian Munck Rösing og Forlaget Vandkunsten, er hun ved at genudgive Kasper Heibergs bog ”Den Europæiske Palet”. Bogen blev kun trykt i 600 eksemplarer da den udkom i 1975 og har været umulig at opstøve siden. Det råder de nu bod på med udgivelsen, der ventes at udkomme i efteråret. Denne eftermiddag vil de fortælle om arbejdet med bogen og Kasper Heibergs farvesyn. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.