Øresunds Solist koncert med Lara Boschkor & Poul Rosenbaum

22.03.2019
i: Koncert

Udklip

Koncert med Lara Boschkor og Poul Rosenbaum fredag 22. Marts 2019 kl. 19.30

Billetter: 100 kr., 50 kr. for unge under 25 år
Kan købes her

Ungt violintalent giver koncert i Rundetaarn

Engang var den fuld af lærde bøger, men fredag den 22. marts 2019 kl. 19.30 fyldes Rundetaarns Bibliotekssal af klassiske toner, når violinisten Lara Boschkor og pianisten Poul Rosenbaum spiller værker af Edvard Grieg, W.A. Mozart og den tysk-amerikanske komponist Franz Waxman.

Lara Boschkor, der er født i 1999 i den sydtyske by Tübingen, har allerede været vidt omkring i musikkens verden. Hun begyndte at spille violin som fireårig og debuterede i orkestersammenhæng som otteårig. Som 13-årig blev hun inviteret til at optræde med Osakas symfoniorkester i Japan, og hun vakte international opmærksomhed, da hun i 2013 vandt førsteprisen ved en violinkonkurrence i Mexico. Siden har hun vundet talrige priser og spillet over hele verden. Er solisten ung, er hendes instrument til gengæld gammelt, idet hun har fået stillet en venetiansk Santo Seraphin-violin fra 1735 til sin rådighed.

Til koncerten i Rundetaarn spiller Lara Boschkor sammen med pianisten Poul Rosenbaum, der er født i 1952. Han har givet koncerter i USA, Europa og Mexico og er navnlig kendt for sin fremførelse af nutidig og romantisk musik.

Koncerten er arrangeret af  Øresunds Solist, der siden 2002 har givet unge strygere og blæsere mulighed for at dyrke deres talent på et professionelt plan og virke som forbillede for andre børn og unge.