Kammerkoret HYMNIA

03.05.2019
i: Koncert

leonardo

Koncert med Kammerkoret HYMNIA fredag d. 3. maj 2019 kl. 20:00.

”Leonardo – Manden, Myten, Maskinerne, Musikken” er en musikalsk hyldest til renæssancemennesket over dem alle – Leonardo da Vinci (1452-1519) – i anledning af 500-året for hans død.

Kammerkoret Hymnia har bestilt seks værker for kor a cappella hos seks af tidens mest fremtrædende korkomponister fra Skandinavien og USA.

Alle værkerne tager udgangspunkt i Leonardo – i hans liv, opdagelser og malerier – enten direkte ved at bruge mesterens egne tekster om f.eks. dissektioner af det menneskelige øje, eller indirekte ved at anvende senere digteres tekster om og til Leonardo – bl.a. af Dante Rossetti og Rainer Maria Rilke.

Værkerne er, på trods af det fælles udgangspunkt, blevet en meget rig og varieret udforskning af, hvad kormusik kan i dag. Deres tonesprog er vidt forskelligt – fra det renæssanceinspirerede over citater af Bach til neoromantiske velklange – og til rendyrket minimalisme!

Værkerne har urpremiere i Rundetaarn 3. maj 2019 kl. 20:00. og opføres derefter ved ca. 10 koncerter rundt i hele Danmark i resten af 2019.
Læs mere om projektet på leonardo2019.dk

Om koret: Kammerkoret Hymnia blev stiftet i 1983 og består af ca. 28 sangere, som alle beskæftiger sig med musik på et højt kunstnerisk niveau både gennem deres arbejde og i fritiden. Under ledelse af Flemming Windekilde har ensemblet etableret sig som en betydelig og anerkendt del af den danske korelite med stor koncertvirksomhed og deltagelse i festivaler og konkurrencer både inden- og udenlands, hvor koret har vundet adskillige priser.

Køb billet her

Projektet er støttet af Augustinus Fonden og Oticon Fonden.