Frost Festival i Rundetaarn – lysværk og syv koncertaftener

05.02.2018 - 24.02.2018
i: Udstilling

stargazer forlænget

Frost Festival 5.-24. februar 2018 – en perlerække af vinterbegivenheder i Rundetaarn, og flere andre steder i København.

Frost Festival giver for ottende februar i træk publikum mulighed for at opleve København i et nyt skær til mere end 20 skræddersyede vinterbegivenheder med musik og lys på overraskende steder.
frost
Frost Festival ryster, med kærlig hånd, posen for den måde, vi lever på i vinterbyen. Med en perlerække af skræddersyede arrangementer og aktiviteter er Frost Festival en anledning til at begive sig væk fra hjemmets lune huler og ud i byen.

Musik, sted og lys er hjørnestenene i Frost Festival. I løbet af året håndplukker Frost Festival danske og internationale bands, går på skattejagt i byen efter spændende, ukendte bygninger, der normalt lukket for offentligheden og udvikler eksperimenterende koncertformater med lys i centrum.

De tre elementer møder hinanden til Frost Festival i februar og bliver til unikke vinterbegivenheder, der kun sker denne ene gang. Begivenhederne er en anledning for københavnere og byens besøgende til at gå ud i vinterbyen og møde hinanden i varmende fællesskaber til koncerter, som går fra de store koncerter til det intime møde med kunstnerne. Det har tidligere kunnet opleves i blandt andet et forladt Danmarks Akvarium, i Botanisk Haves palmehus, som cirkelkoncert i en P-kælder under Ofelia Plads og i en gammel svømmehal i Dragør.

I 2018 lyser Frost Festival igen København op i februar. Den 80 meter lange og fire meter høje interaktive lys- og lydinstallation “The Wave” bliver genopsat på Ofelia Plads efter en overvældende premiere sidste år. Værket er lavet af lysdesignkollektivet Vertigo på initiativ fra Frost Festival og Foreningen Ofelia Plads. Lysudstillingen “Skygazer” i Rundetaarn omdanner den ikoniske bygnings udstillingssal til et himmelhvælv, der med sit skiftende udtryk mellem stjernehimmel og byens lys debatterer hvad det betyder for os, når den store mængde af kunstigt lys i byerne fortrænger både mørket og effekten af nattens lys – stjernerne og månens. I udstillingen vil flere koncerter blive præsenteret. Desuden vil Frost Festival i 2018 have et særligt fokus på facadebelysning, når festivalen præsenterer koncerter hos københavnske ikoner som Thorvaldsens Museum og lader publikum komme indenfor i byens nye oplevelsesrum som Kabelhallerne på Refshaleøen.

Det fulde program for Frost Festival kan ses på festivalens egen hjemmeside.