Koncert med Martin Kohlstedt – UDSOLGT

14.02.2018
i: Koncert

 Martin K

Frost Festival koncert 14. februar 2018, døre kl. 20 og koncert kl 21, med den tyske pianist Martin Kohlstedt. Martin Kohlstedt afsøger klaverets muligheder og nytænker moderne kompositionsmusik gennem bearbejdning med ledninger, loops og effekter.

Køb billet 160 kr. UDSOLGT

Om kunstneren:

København er fuld af lys, også i vinterhalvåret hvor mørket lyses op af lygtepæle, biler, butiksfacader, neonskilte og lys fra lejligheder. Men sådan har det ikke altid været, engang var nattehimlen over byen kulsort. Da Rundetaarn stod færdig i 1642, var det således bygget som observatorium med frit udsyn til stjernerne, men i takt med at befolkningstallet og mængden af bygninger steg, fortrængte nye lyskilder byens mørke og det kosmiske udsyn.

For en stund genskaber Frost Rundetaarns oprindelige funktion, når bibliotekssalen i den ikoniske bygning mørklægges og omdannes til en funklende og stjerneklar nat af subtile lyskilder og Martin Kohlsteds stemningsmættede klaverkompositioner.

Den tyske pianist afsøger konstant klaverets muligheder, på album såvel som live, når han bearbejder det med ledninger, loops og effekter, der udvider og nytænker den moderne kompositionsmusik på måder, som fans af landsmanden Nils Frahm – der flere gange har skabt magiske koncertstunder på Frost – vil nikke anerkendende til.

Med sit udtryksfulde spil og elektroniske manipulationer maler han sugende lydlandskaber, der både rummer skæve anslag, sfæriske sus, rytmisk insisterende elementer og svalende oaser med glasklare, men nænsomme betoninger, som skaber rum for eftertænksomhed og et eksistentielt niveau, der spiller op mod både Rundetaarns, Trinitatis Kirkes og bibliotekssalens arkitektur og historie.

Kohlstedt slog for alvor sit navn fast med 2014-albummet ’Nacht’, der året efter blev fulgt op af ’Nachts Reworks’, hvor navne som FM Belfast og Douglas Dare omarbejdede det oprindelige album numre. Kohlstedt ankommer dog også til Frost med spritnye numre i tasken, da hans tredje album, ‘Strom’, netop er udkommet.

Om Frost Festival:

Frost Festival forvandler i februar 2018 Københavns vintermørke til scene for enestående oplevelser med livemusik og lyskunst. Nu offentliggøres de første aktiviteter: lysværket ‘Skygazer’, som udstilles i Rundetaarns bibliotekssal og fem koncerter med nye stjerner på den musikalske himmel, som vil foregå under lysværkets fiktive himmelhvælv. Oplev det fremstormende danske band Turbolens spille sin første koncert nogensinde, sydafrikansk folk med Alice Phoebe Lou, den tyske klavervirtuos Martin Kohlstedt, dobbeltkoncert med danske Excelsior og Ellis May samt New Yorks pophåb Gus Dapperton.

Læs mere om Frost koncerterne her:

Turbolens d. 5. februar
Martin Kohlstedt d. 14. februar
Excelsior & Ellis May d. 18. februar
Alice Phoebe Lou d. 19. februar
Gus Dapperton d. 22. februar

Lysværk undersøger vores forhold til lys og mørke
Gæster til ‘Skygazer’ vil opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftesvist illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen. Samtidig skaber et helt særligt soundtrack en dyb ro i udstillingen. ’Skygazer’ er skabt af Frosts egne lysdesignere og undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium.
Rundetaarn blev oprindeligt bygget af Christian 4. i 1642 som stjerneobservatorium. Men som byen voksede, steg mængden af lys og udfordrede tårnets oprindelige funktion – det kunstige lys i byen gjorde det simpelthen svært at se stjernerne, og observatoriet rykkede derfor til Øster Vold. Siden er observatoriet i Rundetaarn blevet genetableret som et såkaldt folkeobservatorium, hvor astronomisk interesserede kan kigge på stjerner gennem tårnets stjernekikkerter – også til Frost-koncerterne, hvor publikum selv kan prøve at kigge på stjerner i folkeobservatoriet guidet af Rundetaarns astronomer