Koncert med Excelsior & Ellis May

18.02.2018
i: Koncert

ellis

Frost Festival koncert med Excelsior & Ellis May 18. februar 2018 kl. 20. På elegant vis krydser både Excelsior og Ellis may feltet mellem elektroniske kompositioner og kammerpop, og finder ind i deres helt egen atmosfære. Tag med, når de begge spiller i Rundetaarn.

Køb billet 165 kr.

København er fuld af lys. Også i vinterhalvåret, hvor mørket lyses op af lygtepæle, biler, butiksfacader, neonskilte og lys fra lejligheder. Men sådan har det ikke altid været, engang var nattehimlen over byen kulsort. Da Rundetaarn stod færdig i 1642, var det således bygget som observatorium med frit udsyn til stjernerne, men i takt med at befolkningstallet og mængden af bygninger steg, fortrængte nye lyskilder byens mørke og det kosmiske udsyn.

For en stund genskaber Frost Rundetaarns oprindelige funktion, når bibliotekssalen i den ikoniske bygning mørklægges og omdannes til en funklende og stjerneklar nat af subtile lyskilder og æteriske toner fra danske Excelsior og Ellis May.

Bag kunstnernavnet Excelsior gemmer sig Anja T. Lahrmann, en af landets mest karakterfulde unge sangere, der også er en del af den roste synthpop-gruppe Ice Cream Cathedral. I sit soloprojekt, der debuterede sidste år med det formfuldendte minialbum ’Superimposed’, dyrker hun en kunstfærdig og eftertænksom elektronisk artpop, der trækker tråde til Broadcast og Julia Holters sfæriske og stemningsfulde lyduniverser og sender tankerne på langfartstur til fjerne galakser.

Ellis May er et nyt navn på den danske musikscene, der ligesom Excelsior skaber drømmende, dystre og gribende numre i grænselandet mellem kammerpop, electronica, lydkunst og sirenesang. Bag kunstnernavnet gemmer sig sanger, komponist, producer og lyddesigner Sophia May, der skaber sin musik med udgangspunkt i samples, trommemaskine og synthesizer. Hun har foreløbig kun udgivet en lille håndfuld singler, men har allerede opnået opmærksomhed fra udlandet, hvor medier som The Line of Best Fit og Clash Music har skrevet rosende om hende.

Om Frost Festival:

Frost Festival forvandler i februar 2018 Københavns vintermørke til scene for enestående oplevelser med livemusik og lyskunst. Nu offentliggøres de første aktiviteter: lysværket ‘Skygazer’, som udstilles i Rundetaarns bibliotekssal og fem koncerter med nye stjerner på den musikalske himmel, som vil foregå under lysværkets fiktive himmelhvælv. Oplev det fremstormende danske band Turbolens spille sin første koncert nogensinde, sydafrikansk folk med Alice Phoebe Lou, den tyske klavervirtuos Martin Kohlstedt, dobbeltkoncert med danske Excelsior og Ellis May samt New Yorks pophåb Gus Dapperton.

Læs mere om Frost koncerterne her:

Turbolens d. 5. februar
Martin Kohlstedt d. 14. februar
Excelsior & Ellis May d. 18. februar
Alice Phoebe Lou d. 19. februar
Gus Dapperton d. 22. februar

Lysværk undersøger vores forhold til lys og mørke
Gæster til ‘Skygazer’ vil opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftesvist illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen. Samtidig skaber et helt særligt soundtrack en dyb ro i udstillingen. ’Skygazer’ er skabt af Frosts egne lysdesignere og undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium.
Rundetaarn blev oprindeligt bygget af Christian 4. i 1642 som stjerneobservatorium. Men som byen voksede, steg mængden af lys og udfordrede tårnets oprindelige funktion – det kunstige lys i byen gjorde det simpelthen svært at se stjernerne, og observatoriet rykkede derfor til Øster Vold. Siden er observatoriet i Rundetaarn blevet genetableret som et såkaldt folkeobservatorium, hvor astronomisk interesserede kan kigge på stjerner gennem tårnets stjernekikkerter – også til Frost-koncerterne, hvor publikum selv kan prøve at kigge på stjerner i folkeobservatoriet guidet af Rundetaarns astronomer.