Genfortalt – lydfortællinger om Christian 4.

28.01.2018
i: Særarrangement

genfortalt 2

Premiere og lytteevent GenFortalt søndag d. 28. januar kl. 13-16 i Bibliotekssalen.

Kom ind og lyt med, når sløret løftes for lydfortællinger om Christian 4. fortalt af danske skolebørn. Der er åbent hus i Rundetaarns Bibliotekssal mellem 13 og 16. Kl. 13.30 bydes velkommen med en præsentation af lydformidlingsprojektet. Derefter kan man selv gå rundt og lytte til de forskellige afsnit ved lytteposter rundt om i salen.
Alle er velkomne! Entréen til Rundetaarn er 5 kr. for børn og 25 kr. for voksne.

GenFortalt er skabt af GHETTOBLASTER, Lydpol og The Exposed med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

OM PROJEKTET
GenFortalt er et interaktivt lydformidlingsprojekt, hvor børn genfortæller Danmarkshistorien med deres egne ord. Der udgives en undervisningsbog med tekst og illustrationer, som man kan scanne med sin telefon og høre lydfortællingerne. Projektet er skabt med bidrag fra skolelever over hele landet igennem det seneste halvandet år.

Det historiske tema for første udgave af GenFortalt er Christian IV. Christian IV må siges at være en af de mest berømte konger i Danmarkshistorien. Rundt om i Norden vidner bygninger, bydele og hele byer om en konge, der ville føre Danmark ud af Middelalderen og ind i Renæssancen. Mange kender også historien om den modige kong Christian, der selv deltog i krigen mod svenskerne og mistede et øje på grund af det. Dyk ned i materialet og hør blandt andet om kroningen af den unge konge, hvor vinen flød fra springvandet på torvet, om Christian IV’s mange kvinder og børn – som han fik både i og udenfor ægteskabet – og om de skæbnesvangre krige, han førte Danmark ind i. Hvert kapitel er desuden udstyret med forklaringer på de svære ord i historierne. Lær om en konge, der, med den perfekte uddannelse og et kongerige med en blomstrende økonomi, havde alle muligheder for at efterlade Danmark som et større, rigere og stærkere land – og bedøm selv, om Christian IV var en god konge.

UNDERVISNING
GenFortalt er historie formidlet af børn til børn. Indholdet er redigeret og faktatjekket, således at det følger de Fælles Mål. Eleverne hjælpes til at forstå kronologi og sammenhæng, de bliver introduceret for kildekritik, og historien bliver sat i perspektiv til elevernes egne og andres historiefortællinger i tid og rum. Undervisningsmaterialet er designet sådan, at eleverne kan gå på opdagelse i historien. Det kræver blot et sæt høretelefoner og en smartphone, tablet eller en computer.

Mere om GenFortalt
Følg GenFortalt på facebook