Graabrødre Kammerkor

16.12.2017
i: Koncert

færøerne_graabrødre_kortøj-2

Julekoncert 16. december 2017 kl. 18.

Graabrødre Kammerkor inviterer til en klassisk julekoncert – med det hele! De gyldne stjerner blinker over Bethlehem (“Dejlig er den himmelblå”), som leder de vise mænd på vej (“Videntes stellam magi”) og alle troende iler til for at tilbede (“O come all ye faithful”). Vi hører historien om “de 12 juledage” og om “juletræet med sin pynt”, der venter på, at vi begynder at synge “Barn Jesus i en krybbe lå” omkring sig. Der er også en fællessang og et ekstranummer – men vi siger ikke hvilket! Varmt velkommen til julekoncert med garanti for julestemning og julehygge.
Entré kr. 100,-

Læs mere om Gråbrødre Kammerkor

Billetter kan købes online i vores webshop

Musik og fællesskab
Graabrødre Kammerkor er blandt de rigtig gode kammerkor i Danmark. Siden korets stiftelse i 1995 har koret været i konstant musikalsk udvikling. Udgangspunktet er den ældre europæiske kirkemusik fra renæssancen og barokken, men sideløbende fordyber koret sig også i et varieret udvalg af nyere værker og moderne musik.

Koret øver hver mandag aften i Holmens Kirke i København og består af omkring 24 sangere i alderen 25 til 45 år. Ved siden af det seriøse arbejde i øvelokalet har sangerne et berigende socialt fællesskab, som også smitter af på musikken.

A capella og med orkester
Kormusikkens a capella-univers er Graabrødre Kammerkors fundament, men mindst en gang om året opfører koret et større værk med musikere og solister, f.eks. H-mol-messen af Johann Sebastian Bach. Koret har i den forbindelse flere gange arbejdet sammen med dygtige musikere fra blandt andet Holmens Barokensemble og internationalt anerkendte solister som eksempelvis den lyriske tenor, Peter Lodahl.

Koncerter og rejser
Koncertaktiviteten er høj, og det bliver som regel til 10-15 koncerter om året. En håndfuld af dem afholdes på koncertrejser rundt omkring i Danmark eller i udlandet. Koret har blandt andet sunget i Provence, på Færøerne, på Bornholm og Christians Ø, i Gedächtniskirche i Berlin og i Notre Dame i Paris.

Indimellem deltager koret i internationale korkonkurrencer, og det har været med stor succes. I 2011 vandt koret to guldmedaljer ved den internationale korfestival i Tampere, Finland. I 2007 vandt koret guld i kategorien Kammerkor ved den internationale korkonkurrence i Venedig og fik yderligere tildelt en specialpris for det moderne værk ”Wie ein Kind” af Per Nørgaard. Tidligere er koret også blevet præmieret ved Johannes-Brahms korkonkurrence i Wernigerode i Tyskland i 2005, ved konkurrencen i Flanders-Maasmechelen i Belgien i 2001 og ved konkurrencen Crystal Chor i Tjekkiet i 1999.

Historien og dirigenterne
Koret blev stiftet af de to organister Jakob Lorentzen og Mads Høck. Efter nogle år med musikalsk parløb valgte Mads Høck at stoppe som dirigent for koret. Jakob Lorentzen fortsatte frem til 2006, hvor Dorte Klingenberg Iversen overtog. I foråret 2009 til og med 2013 var Gorm Larsen dirigent, og i februar 2014 tiltrådte Egil Kolind på posten som korets nuværende dirigent.

Formidling
Udover at levere velklingende musikalske oplevelser bestræber koret sig også på at formidle viden om komponisterne, teksterne og tiden, musikken er skrevet i. Graabrødre Kammerkor arbejder på, at så mange som muligt bliver inviteret indenfor i kormusikkens skatkammer af funklende musikalske oplevelser!

Driften af Graabrødre Kammerkor støttes af Statens Kunstfond via Dam-puljen.

Kunstfonden_LOGO_small_JPG