IDEA Design Supermarked

06.06.2018 - 19.06.2018
i: Udstilling

logo DK ren

IDEA Design Supermarked er 18 designere fra 6 forskellige lande, som viser deres ironiske designs i Bibliotekssalen i Rundetaarn, 6. til 19. juni, 2018.

Idéen bag IDEA Design Supermarked:

IDEA-projektet startede som en refleksion hos Niklas Jacob om, hvordan der i de seneste årtier er opstået et nyt fænomen inden for møbelindustrien med udbredelsen af store møbelkæder, der tilbyder en komplet serie af boligartikler. Den største af dem alle er IKEA. På udstillingen finder man designernes bud på saml-selv projekter, men ikke den slags produkter, man normalt ville finde på hylderne i større møbelkæder.

Forretningskonceptet hos IKEA adskiller sig fra andre møbelvirksomheder, på den måde, at der er tale om et Design Supermarked. Mens andre møbelproducenter har udstillingslokaler, hvor du kan se produkterne, og derefter bestille og få dem leveret senere, er IKEA konceptet øjeblikkeligt; produktet ses, hentes ned fra hylden og tages med hjem med det samme.

En af de dyreste faktorer i møbelproduktion er selve monteringen. IKEA har elimineret denne udgift ved at få forbrugerne til selv at samle møblerne. Den flade kompakte emballering sparer også plads, og dermed penge, når det kommer til logistik. Så hvor andre virksomheder bruger designere, for at tilføre værdi for at øge prisen på produktet, så bruger IKEA design til at kunne sælge deres produkter til en lavere pris.

Designer Niklas Jacob har inviteret designerkolleger til at reflektere over dette emne, og på en ironisk måde at skabe en ”flat-pack” gør-det-selv IDEA, som man næppe ville kunne finde i virkelighedens Design Supermarked.

Designere: Angeletti & Ruzza (Italien), Davide Anzalone (Italien), Dodo Arslan (Italien), Dana Avrish (Israel), Manolo Bossi (Italien), Riccardo Diotallevi (Italien), Roberto Giacomucci (Italien), Dov Ganchrow (Israel), Gumdesign (Italien), Raffaele Iannello (Italien), Niklas Jacob (Danmark), Joevelluto (Italien), Raviv Lifshitz (Israel), Daniel Llorca (Spanien), MAd.sign (Italien) Hiroshi Ono (Japan), Ely Rozenberg (Israel) og Kay Thoss (Tyskland).

Læs mere om Niklas Jacob