KAMPALA STREET FASHION – 50 kvindeportrætter fra Ugandas hovedstad

03.03.2018 - 08.04.2018
i: Udstilling

WEB FOTO

Fotoudstilling 3. marts til 8. april 2018 KAMPALA STREET FASHION – 50 kvindeportrætter fra Ugandas hovedstad.

Den danske designer og økonom Marie Visti Hansen har i samarbejde med den ugandiske fotograf Jjumba Martin portrætteret kvinderne i Ugandas hovedstad Kampala i sommeren 2017.

Marie Visti Hansen beskriver projektet Kampala Street Fashion således: ”Kvindeliv i Uganda er ikke let, landet er et af verdens fattigste og kønsdiskriminationen er udbredt. Alligevel har kvinderne en markant tilstedeværelse i bybillede og de udviser et helt utroligt overskud, som også kommer til udtryk i deres påklædning. De mikser afrikansk og europæisk stil, nyt tøj og genbrugstøj med stor kreativitet og talent, og når frem til nye og spændende udtryksformer. Vi har bevæget os rundt i byen standset kvinderne på gaden og spurgt om vi måtte tage deres portræt, og når kvinderne sagde ja, gik de all in, og poserede og iscenesatte sig selv.

Udstillingen viser mangfoldigheden i kvindernes påklædning, der er amazoner, madonnaer og divaer, men fælles for kvinderne er, at de virker komfortable i deres egne kroppe på en måde som kvinder i vesten godt kan misunde dem, kort sagt; der er noget at lære. Udstillingen sætter spot på de ugandiske kvinders styrke, udholdenhed talent og skønhed.

Marie Visti Hansen er født 1958, uddannet fra Danmarks Designskole, Copenhagen Business School og Københavns Universitet. Hun bor i København og har arbejdet med internationale udviklingsprojekter siden 1999 med særlig fokus på økonomisk vækst og privatsektorudvikling.

Jjumba Martin www.jjumbamartin.com er født i 1989, og har arbejdet som fotograf siden 2009. Han er selvlært og i dag en veletableret fotograf, som primært arbejder med dokumentar fotografi. Han har blandt andet arbejdet for Wall Street Journal, UNCDF, Aga Khan Foundation og den danske NGO Tandsundhed uden grænser.

Arrangementer i udstillingsperioden:

8. marts kl. 17: Kvinderådet og Marie Visti Hansen i debatoplæg om ligestilling – Uganda og Danmark til sammenligning. Der serveres et glas i udstillingen.

14. marts kl. 17: Tower Talk med foredrag og rundvisning i udstillingen v/ Marie Visti Hansen. Der serveres et glas i udstillingen.

Workshop og skoleopgave findes her

Sponsorlogo_png
Med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje

JMP_9836

JMP_0003