KOLORISTERNE

17.05.2015
i: Udstilling

18. april – 17. maj udstiller kunstnersammenslutningen Koloristerne dansk samtidskunst i Bibliotekssalen.

Koloristerne er en velrenommeret dansk kunstnersammenslutning, som blev stiftet i 1932 og i år fylder 83 år. Koloristerne har aldrig iklædt sig noget dogmatisk manifest som en legitimation for deres udstillingslinje, og dette er en af årsagerne til gruppens levedygtighed gennem de mange skiftende kunstepoker.

Sammenslutningstanken er ved at få en renæssance, der er nu igen en gryende interesse blandt de yngre generationer for kunstneriske fællesskaber. Denne interesse udmønter sig også i årets udstilling, der spænder over flere generationer af kunstnere og udstillingen viser både tradition og fornyelse.

Udstillingen i Rundetaarn byder på en alsidighed inden for maleri, skulptur, tekstil, grafik og akvarel og viser et bredt udsnit af, hvad der rører sig i dansk samtidskunst.

Rundvisning: søndag d. 26. april og 10. maj kl. 14 viser cand. comm. & art Dina Rawat rundt i udstillingen. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis når alm. entré er betalt.

OM KOLORISTERNE

Koloristerne har hovedsageligt holdt til i udstillingsbygningen “Den frie” med enkelte afstikkere til bla. Bornholms Kunstmuseum. Koloristerne er en af de veletablerede “store” kunstinstitutioner i dansk kunstliv tillige med sammenslutninger som “Corner”, “Den Frie”, “Grønningen” og “Decembristerne”. Den har eksisteret i nu 83 år og er dermed et af de gode eksempler på et overlevelsesdygtigt fællesskab af veletablerede kunstnere.

Koloristernes medlemmer spænder over flere generationer af kunstnere, som alle har markeret sig i den nyere danske kunsthistorie. Dette spænd i historiens udstrækning gør udstillingerne til et spændende sted for kunstneriske møder. Et sted hvor tyngde og erfaring møder de yngre generationers formsprog.

Medlemmer af Koloristerne:

Søren Ankarfeldt, Eli Benveniste, Martin Berge, J.P. Groth-Jensen, , Ole Heerup, Jørgen Teik Hansen, Nanna Hertoft, Ingvald Holmefjord, Leif Lage, Toni Larsen, Anker Mortensen, Lisbeth Nielsen, Niels Reumert, Kurt Tegtmeier, Helle Thorborg, Ejgil Westergaard, Inge Lise Westman, Poul Winther, Carsten von Würden.

Gæsteudstillere:

Jens Thegler, Miguel Olivares, Annette Olesen, Claus Hugo Nielsen, Peter Stuhr, Hansina Iversen.

Læs mere