Koncert med Gus Dapperton – UDSOLGT

22.02.2018
i: Koncert

01-embed-gus

Frost Festival koncert med Gus Dapperton, 22. februar 2018 kl. 20. Gus Dapperton er en mand for fremtiden, og Frost er glade for at kunne præsentere ham i Bibliotekssalens intime rammer. 

Køb billet 180kr. – UDSOLGT

København er fuld af lys. Også i vinterhalvåret hvor mørket lyses op af lygtepæle, biler, butiksfacader, neonskilte og lys fra lejligheder. Men sådan har det ikke altid været, engang var nattehimlen over byen kulsort. Da Rundetaarn stod færdig i 1642, var det således bygget som observatorium med frit udsyn til stjernerne, men i takt med at befolkningstallet og mængden af bygninger steg, fortrængte nye lyskilder byens mørke og det kosmiske udsyn.

For en stund genskaber Frost Rundetaarns oprindelige funktion, når bibliotekssalen i den ikoniske bygning mørklægges og omdannes til en funklende og stjerneklar nat af subtile lyskilder og Gus Dappertons drømmende poptoner.

Den amerikanske sanger, sangskriver og producer er blot 20 år gammel. Men hans stilsikre sans for at udvælge byggeklodser fra populærmusikkens historie – ikke mindst 80’ernes ligefremme popeskapisme – og inkorporere dem i fængende sange, der blander glitrende synthesizere og koklokke med kridhvid funk og blidt bumlende indiepop, er allerede mere end veludviklet.

Med sin skarpe kasserollefrisure, pangfarvede sweatshirts, koloenorme hornbriller og kulørte musikvideoer ligner han måske en ironisk newyorkerhipster, men lægger man ører til debut-ep’en ’Yellow and Such’, der udkom tidligere i år, møder man en skarp melodimager, der både formår at tale til hjertekulen og sætte gang i danseskoene. Hvorfor markante medier som Vogue, i-D og Pigeons & Planes da også allerede har spottet ham.

Gus Dapperton er kort sagt en mand for fremtiden, og udover de unikke rammer, som bibliotekssalen natsorte rum tilbyder, er det en enestående chance for at opleve ham i intime rammer, inden han bryder igennem og rykker videre til større spillesteder.

Om Frost Festival:

Frost Festival forvandler i februar 2018 Københavns vintermørke til scene for enestående oplevelser med livemusik og lyskunst. Nu offentliggøres de første aktiviteter: lysværket ‘Skygazer’, som udstilles i Rundetaarns bibliotekssal og fem koncerter med nye stjerner på den musikalske himmel, som vil foregå under lysværkets fiktive himmelhvælv. Oplev det fremstormende danske band Turbolens spille sin første koncert nogensinde, sydafrikansk folk med Alice Phoebe Lou, den tyske klavervirtuos Martin Kohlstedt, dobbeltkoncert med danske Excelsior og Ellis May samt New Yorks pophåb Gus Dapperton.

Læs mere om Frost koncerterne her:

Turbolens d. 5. februar
Martin Kohlstedt d. 14. februar
Excelsior & Ellis May d. 18. februar
Alice Phoebe Lou d. 19. februar
Gus Dapperton d. 22. februar

Lysværk undersøger vores forhold til lys og mørke
Gæster til ‘Skygazer’ vil opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftesvist illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen. Samtidig skaber et helt særligt soundtrack en dyb ro i udstillingen. ’Skygazer’ er skabt af Frosts egne lysdesignere og undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium.
Rundetaarn blev oprindeligt bygget af Christian 4. i 1642 som stjerneobservatorium. Men som byen voksede, steg mængden af lys og udfordrede tårnets oprindelige funktion – det kunstige lys i byen gjorde det simpelthen svært at se stjernerne, og observatoriet rykkede derfor til Øster Vold. Siden er observatoriet i Rundetaarn blevet genetableret som et såkaldt folkeobservatorium, hvor astronomisk interesserede kan kigge på stjerner gennem tårnets stjernekikkerter – også til Frost-koncerterne, hvor publikum selv kan prøve at kigge på stjerner i folkeobservatoriet guidet af Rundetaarns astronomer.