Pressemeddelelser

kontempo banner

PRESSEMEDDELELSE

Vi er omgivet af dem, de påvirker vores humør, og alle har en mening om dem. Verden er kort sagt i farver. Men hvad er farve egentlig for en størrelse?

Det spørgsmål stiller KONTEMPO, der er en forening af tekstildesignere, på udstillingen ”Is This Colour?”, som vises i Rundetaarns Bibliotekssal fra den 11. maj til den 23. juni 2019.

Det er både kunst, kunsthåndværk og design, der udstilles, for KONTEMPO har inviteret kunstneriske faggrupper på tværs af discipliner til at udstille nye værker, der kommer med svar på spørgsmålet ”Is This Colour?” og forholder sig til begrebet farve.

Ud fra 150 ansøgere har en jury udvalgt 24 værker, der vises på den åbne censurerede udstilling. Værkerne spænder fra det legende, farverige og ekspressive til det mere konceptuelle og subtile.

Det er ikke første gang, KONTEMPO bygger en udstilling op omkring et spørgsmål. Foreningen blev grundlagt i 2015, og de to følgende år kuraterede den udstillinger, der stillede spørgsmålene ”Is This Textile?” og ”Is This Knit?”. Også ”Is This Colour?” er baseret på kunstnerisk dialog, men spørgsmålet er denne gang bredere formuleret.

Mere end tekstiler

Farve er ofte udgangspunktet for en tekstildesigners arbejde. Modsat mange andre fag kan en tekstildesigners arbejdsproces starte med inspiration fra en farve, for faget er tæt knyttet til håndens arbejde og det fysiske materiale. Hvordan påvirker forskellige farvekombinationer hinanden, hvordan virker de med lyset, og hvordan adskiller de sig på tværs af materialer? Nogle gange er der ligefrem brug for at designe nye farver.

Men det er langtfra alle værkerne på udstillingen ”Is This Colour?”, der er tekstildesign, og det er der en særlig pointe med. Arrangørerne vil nemlig gerne lære af, hvordan andre arbejder med emnet, og give et indblik i, hvor bredt deres faglighed kan bruges. Gennem sin undersøgende karakter skal udstillingen således udfordre forestillingen om, hvad tekstildesign er i dag og i fremtiden.

Guidede ture og sokker

I forbindelse med ”Is This Colour?” holder Rundetaarn en Tower Talk onsdag den 15. maj 2019 kl. 17.00, hvor der er mulighed for at høre mere om udstillingen og tankerne bag. Tower Talk er gratis, når entréen til Rundetaarn er betalt. Der er desuden i udstillingsperioden guidede ture i udstillingen med udvalgte kunstnere, der viser deres værker og diskuterer emnet.

Der vil også være mulighed for at erhverve et katalog om udstillingen og et par specialdesignede ”Is This Colour?”- sokker.

Læs mere på

www.rundetaarn.dk

www.kontempo.dk

Udstillere

Birgitte Lund, Maud Jarnoux, Siff Pristed + Nina Born, Signe Emdal, Kitt Dusinia, Maria Viftrup, Monica Ruben Eikers, Sara Martinsen, Ida Blichfeld, Eva Fly, Lise Munksgaard, Pia Jensen, Anne Nowak, Stine Skytte, Iben Birch Bech, Anne Damgaard, Laura Kirk + Mirja Laugesen, Louise Hedegaard Madsen, Pernille Snedker Hansen, Louise Sass, Petrucha Sehested, Charlotte Østergaard, Bitten Hegelund og Henning Larsen, Graphic Design

Kontakt

Elisabeth Kiss

info@kontempo.dk

28 56 03 43

 

 

Udstillingen kan opleves

11.maj – 23. juni 2019

 

Tower Talk

  1. maj 2019 kl. 17.00

Tower Talk er gratis, når entréen til Rundetaarn er betalt

Billetter på www.rundetaarn.dk

 

Rundetaarn

Købmagergade 52 A

1150 København K

 

Åbent alle dage kl. 10-20

Entré: 25 kroner for voksne og 5 kroner for børn (5-15 år)

 

Rundetaarn er et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker med sin karakteristiske sneglegang, der fører op til udsigtsplatformen 34,8 meter over gadeniveau. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium og stod færdigt i 1642. Ud over Europas ældste observatorium rummer Rundetaarn i dag også udstillinger, koncerter og andre aktiviteter, som formidler og tilgængeliggør bygningen og historien.