Pressemeddelelser

billede web

PRESSEMEDDELELSE

10 års arbejde afsløres i Rundetaarn

På udstillingen Slow Art viser Martin Nannestad Jørgensen for første gang sine monumentale billedtæpper i Rundetaarns Bibliotekssal fra 6. april til 5. maj 2019.

Slow Art er en udstilling af Martin Nannestad Jørgensens 14 monumentale, vævede billeder, som udstilles for første gang i Rundetaarns Bibliotekssal over Trinitatis Kirke.

De største måler 215 x 550 cm og vejer 25 kg. Materialerne er garner fra Kyoto i Japan, som er indfarvet i hundredvis af nuancer for hvert billede.

10 års arbejde. Værkerne er blevet til over en 10-årig periode. Motiverne tager udgangspunkt i tilfældige kompositioner, former eller overflader, som Martin Nannestad Jørgensen fanger i by og landskab. De videreudvikles på computer og fortolkes ved væven, hvor kun 30 cm af billedet er synligt, før det forsvinder bag bommen på væven. På computeren er der fortrydelsesmuligheder. Ved væven er der ingen. Martin Nannestad Jørgensen må derfor arbejde kontinuerligt med få fridage for at erindre billedet og undgå, at der opstår synlige brud i vævningen undervejs. Billedet bygges op ved at blande indfarvede garner, ligesom en maler blander farver på sin palet. Et billede kan tage op til ti måneder at væve.

15 meter lang billedfrise. Som en kontrast til de håndvævede billeder udstilles et 15 meter langt digitalt vævet værk på i alt 35 m2. Billedet er udført på et industrielt væveri i Flandern i Belgien. Motivet for denne detaljerige frise er som en rebus, hvor det ene billede glider over i det andet.

Musik. Udstillingens besøgende ledes ind i en billedfortælling, hvor organist Søren Christian Vestergaard og akkordeonist (harmonikaspiller) Julie Holmegaard Schade har skabt en lydside, som underbygger de vævede værker. Musikken er optaget i Trinitatis Kirke.

Tower Talk. I forbindelse med udstillingen holder Martin Nannestad Jørgensen en ’Tower Talk’ den 10. april 2019 kl. 17.00, hvor han fortæller om udstillingens tilblivelse.

Åbning af udstilling. Fredag d. 5. april kl. 16-19 i Rundetaarn, hvor pressen er velkommen til at deltage. Før åbningen afholdes koncert i Trinitatis Kirke 15:30-15:45.

Blå Bog

1959 født i Östhammer, opvokset i Grønland og Danmark

1978 – 1980 uddannet som væver på Kim Navers Værksted

1986 Charlottenborgs Efterårsudstilling

1988 Studieophold i Japan

1994 – 1995 Projekt ’Blod og Sod på Is’ i Thule, Nordvestgrønland

2004 Soloudstilling på Designmuseum Danmark

1994 – 2006 Lærer på Kunstakademiets Designskole

Næstformand i Selskabet for Kirkelig Kunst

Modtager af en række priser og legater, hvor Statens Kunstfond har støttet arbejdet med Slow Art flere gange.

Har udført adskillige kirkeopgaver og udsmykninger for bl.a. Justitsministeriet, Højesteret, Forsvarskommandoen på Holmen, Trinitatis Kirke og Herlufsholm Kirke.

Udstillingen Slow Art er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-fonden, Augustinusfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Toyota-Fonden.

Se væveren arbejde på www.martinnannestad.dk/video og besøg www.rundetaarn.dk

 

Kontakt:

Martin Nannestad Jørgensen

nannestad@mac.com

60 75 77 81

 

Udstillingen kan opleves
6. april til 5. maj 2019

Tower Talk 10. april 2019 kl. 17.00

Tower Talk er gratis, når entréen til Rundetaarn er betalt
Billetter på www.rundetaarn.dk

 

Rundetaarn

Købmagergade 52 A

1150 København K

I udstillingsperioden er Rundetaarn åbent alle dage kl. 10-20

Entré: 25 kroner for voksne og 5 kroner for børn (5-15 år)

Rundetaarn er et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker med sin karakteristiske sneglegang, der fører op til udsigtsplatformen 34,8 meter over gadeniveau. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium og stod færdigt i 1642. Ud over Europas ældste observatorium rummer Rundetaarn i dag også udstillinger, koncerter og andre aktiviteter, som formidler og tilgængeliggør bygningen og historien.

 

 

 

 

signaturbillede web

Himlen over Grækenland

H.K.H. Prins Nikolaos af Grækenland og Danmark udforsker sit hjemlands lys på sin første udstilling i Danmark, der vises i Rundetaarn fra den 2. til den 31. marts 2019

Solens stråler bryder frem gennem skyerne, der udfører en lydløs dans i en scenografi fuld af farver og lys. Det er naturen, der står for iscenesættelsen, men det er H.K.H. Prins Nikolaos af Grækenland og Danmark, der har fanget øjeblikket. Eller rettere øjeblikkene. Den græske himmel tilbyder nemlig hele tiden nye betagende kompositioner for en fotograf med sans for den himmelske koreografi.

Det er 48 himmelske øjeblikke, prins Nikolaos viser i Rundetaarns Bibliotekssal fra den 2. til den 31. marts 2019 under titlen ”Celestial Coreography”, som netop betyder ”himmelsk koreografi”. Siden sin første udstilling i 2015 hos auktionsfirmaet Christie’s i London har man blandt andet kunnet se hans billeder i Qatar og Australien, men det er første gang, prins Nikolaos udstiller i Danmark. Værkerne, der er blevet kaldt ”juveler fra Grækenland”, er samlet i en række temaer, blandt andet billeder trykt med en speciel teknik på kilotunge plader af græsk marmor.

Prins Nikolaos, der er søn af kong Konstantin og dronning Anne-Marie, er født i Rom i 1969 og opvokset i London, men er nu bosat i Grækenland. Her tager han de fleste af sine billeder, hvis motiver spænder fra genkendelige naturscenerier til abstraktioner over de klassiske elementer, der netop kan spores tilbage til det gamle Grækenland. Med sine fotografier ønsker han at vise et andet billede af sit hjemland end de blå og hvide farver, man ofte forbinder med det græske øhav, for som han siger: “Det græske lys drager naturligt mit blik mod den himmel, som naturen bruger som lærred til at skabe den smukkeste kunst, man nogensinde kan se.”

Prins Nikolaos har altid været optaget af at bestige de højeste steder for at få det videste udsyn. Derfor kan det ikke undre, at han som ramme om sin første udstilling i Danmark har valgt Rundetaarn, hvis arkitektur har fascineret ham, siden han var lille. Ja, faktisk er titlen ”Celestial Coreography” inspireret af, at Rundetaarn er bygget som og stadig fungerer som astronomisk observatorium med kikkerten rettet mod den store himmel.

I forbindelse med udstillingen er der mulighed for at høre prins Nikolaos fortælle om sin teknik og sine tanker bag værkerne. Det sker til en Tower Talk i Rundetaarns Bibliotekssal tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 i en samtale med direktør Michael Bjørn Nellemann fra Det Obelske Familiefond, der har støttet udstillingen sammen med Spar Nord Fonden, Neel Resling Halpern Fonden og Arne V. Schleschs Fond. Billetter til Tower Talken kan købes på Rundetaarns hjemmeside, www.rundetaarn.dk.

Læs mere om H.K.H. Prins Nikolaos på www.princenikolaos.com

Udstillingen kan opleves 2. til 31. marts 2019

HKH Prins Nikolaos

 

PRESSEBILLEDER – credit Rundetaarn:

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4 – Tower Talk

Foto 5 – Tower Talk

Foto 6 – Tower Talk

Foto 7 – Tower Talk

Foto 8

Rundetaarn

Købmagergade 52 A

1150 København K

 

Åbent alle dage kl. 10-18

Tirsdage og onsdage kl. 10-21

Entré: 25 kroner for voksne og 5 kroner for børn (5-15 år)

 

Rundetaarn er et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker med sin karakteristiske sneglegang, der fører op til udsigtsplatformen 34,8 meter over gadeniveau. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium og stod færdigt i 1642. Ud over Europas ældste observatorium rummer Rundetaarn i dag også udstillinger, koncerter og andre aktiviteter, som formidler og tilgængeliggør bygningen og historien.