Sådan levede vi

02.02.2014
i: Udstilling

SLV_670x340px
23. november – 2. februar 2014 – Dansk arkitektur 1945-1975 –
UDSTILLINGEN LUKKER KL. 16.00 D. 2. FEBRUAR

Om arkitekturen i Danmark i perioden 1950-70 fortalt gennem tegninger, fotos og arkitekturmodeller af bl.a. Arne Jacobsen, Jørn Utzon og Svenn Eske Kristensen.

Udstillingen vil fortælle historien om arkitekturens udvikling og betydning under opbygningen af velfærdsstaten i Danmark. Efter krigen var der mangel på alt: boliger, skoler, sygehuse osv. I 1950’ene og 1960’erne byggede Danmark sig ud af nøden, og arkitekter havde en nøgleposition i denne proces.

Perioden byder på de første parcelhuskvarterer, planlagte industriområder efter amerikansk forbillede, internationalisering og masseproduktion, men også en stor kløft mellem by og land, forældede indre byer og moderne forstæder. 1950’erne og 1960’erne er også dansk arkitekturs sidste guldalder, hvor Danmark med arkitekter som Arne Jacobsen, Jørn Utzon, C. Th. Sørensen og Karen og Ebbe Clemmensen placerer sig i arkitekturens verdenselite.

Sådan levede vi giver en unik mulighed for at se Danmarks Kunstbiblioteks enestående samling af nyinstandsatte arkitekturmodeller, som ellers kun er tilgængelige efter aftale.

Udstillingen er støttet af Realdania, Dreyers Fond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læs interview med Claus M. Smidt – manden bag udstillingen

Læs pressemeddelelse