“SOLISTER PÅ SPRING” – Mikkel Lynggaard og Aros Guitar Duo

21.04.2017 - 21.04.2017
i: Koncert

solister paa spring 1

Rundetaarn fredag den 21. april kl: 19:30

Dansk Guitar Selskab har igen fornøjelsen af at præsentere en dobbeltkoncert i koncertrækken Solister på Spring. Denne gang med Mikkel Lynggaard fra solistklassen ved Det Jydske Musikkonservatorium og Aros Guitar Duo fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Denne type koncert er efterhånden blevet en tradition og vi har gennem de sidste 4-5 år præsenteret adskillelige unge guitarister.

Målet for en musiker er det højeste kunstneriske og tekniske niveau, og det er vi sikre på at aftenens koncert lever op til. Så glæd jer!

solister paa spring 2

Mikkel Lynggaard
Den prisvindende klassiske guitarist Mikkel Lynggaard (f. 1990) har siden 2015 studeret i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med lektor Frederik Munk Larsen som lærer. Mikkel Lynggaard har igennem årene vundet en række 1.-priser i klassiske musikkonkurrencer, både som solist og kammermusiker, ligesom han har været solist i både radio og tv. Et foreløbigt højdepunkt i karrieren indtraf, da han i 2016 vandt Det jyske Musikkonservatoriums prestigefyldte Solistkonkurrence og efterfølgende optrådte som solist med Aarhus Symfoniorkester i Heitor Villa-Lobos’ guitarkoncert. Ved siden af talrige optrædener som solist i både ind- og udland er Mikkel Lynggaard aktiv som kammermusiker i FACES (moderne kompositionsmusik) og – sammen med guitaristen Mikkel Schou – i duoen New Nordic Guitar Duo. Muliggjort af en række betydelige stipendier supplerer Mikkel Lynggaard løbende sin undervisning med timer hos den internationalt anerkendte guitarprofessor Antonio Duro i Sevilla.

Mikkel Lynggaard spiller værker af J. S. Bach, J. Rodrigo og J. Dowland.

Aros Guitar Duo
Aros Guitar Duo bestående af de klassiske guitarister Mikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau blev dannet i år 2009 op til en koncertrække i Bergen arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium. Aros Guitar Duo spiller ofte koncerter i Danmark samt i udlandet og har bl.a. været solister i Joaquín Rodrigos dobbeltkoncert for to guitarer: Concierto Madrigal. Endvidere har duoen udmærket sig ved at vinde 1. pris ved den internationale guitarkonkurrence ”Omiš Guitar Fest” i Kroatien, 1. pris ved den internationale kammermusikkonkurrence i Fiuggi – Italien samt 2. pris ved Acerra International Guitar Competition (Napoli).
Aros Guitar Duo studerer på solistlinien ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hvor de modtager undervisning hos Lektor i klassisk guitar Jesper Sivebæk. Derudover har duoen taget timer i Barcelona i perioden 2010-2011 hos den spanske guitarist Àlex Garrobé samt modtaget masterclasses hos diverse internationale solister og professorer.

Aros Guitar Duo spiller værker af C. Frank, F. Mompou og J. Brahms

Billetpriser:
standard/DGS-medlem/studerende:  150kr/70kr/50kr

Købes her

eller ved indgangen på koncertdagen