SOLISTER PÅ SPRING – Alvi Joensen og Niklas Johansen

06.05.2018
i: Koncert

Rundetaarn søndag den 6. maj kl: 19:30. Entré 150kr (DGS medlemmer 70kr og studerende 50kr).

Dansk Guitar Selskab har fornøjelsen af endnu engang at præsentere den årlige “Solister På Spring” koncert. Denne gang med de to fremadstormende guitarister Alvi Joensen og Niklas Johansen.

Alvi Joensen er opvokset i Gøta på Færøerne og begyndte at spille guitar som 7-årig. Efter folkeskolen fulgte han sin interesse for klassisk musik og startede på Musikkskúla Miðnám, et gymnasium med MGK-linje. Herefter blev han optaget på Musikhögskolan i Malmö, hvor han tog bachelor-, kandidat- og diplomuddannelsen (svarende til solistuddannelsen i Danmark). Til sin solisteksamen fik han mulighed for at uropføre en guitarkoncert komponeret af den svenske komponist Staffan Storm. Denne koncert er komponeret for guitar, slagtøj (spillet af Johan Bridger) og strygeorkester (spillet af Musica Vitae). I øjeblikket freelancer han, og koncerten i Rundetårn kommer til at indeholde nogle af hans egne favoritstykker.

Alvi Joensen

Niklas Johansen er solistklassestuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jesper Sivebæk. Han har allerede skabt international opmærksomhed som vinder af et stort antal internationale konkurrencer i Kina, Bulgarien, Tyskland, Østrig, Polen og Italien, såvel som nationale, hvor han bl.a. har vundet DKDM’s årlige legatkonkurrence for alle instrumentalister og sangere i maj 2017.

Niklas var 9 år, da han begyndte at spille guitar på Københavns Musikskole hos Jens Overbye. Som 19-årig blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Jesper Sivebæk og Lars Trier som lærere, i 2013 supplerede han sine studier i Alicante (Spanien), og i 2014 på Franz Liszt konservatoriet hos Ricardo Gallén i Weimar. I 2015 tog han sin kanditateksamen med højeste karakter på konservatoriet i København, og siden da har han spillet koncerter i bl.a. Rusland, Spanien, Færøerne, Island, Østrig, Tyskland og store dele af Kina. Ved siden af sine konkurrencesejre, har han også modtaget national anerkendelse, bl.a. som modtager af P2 Talentprisen 2018, Sonning Talentprisen 2018 og Odd Fellow Logens musikpris 2017.

Niklas Johansen

 

Billetpriser:
standard/DGS-medlem/studerende:  150kr/70kr/50kr

Købes her i forsalg, eller ved indgangen på koncertdagen (reservation ikke mulig).