Thales Dag 2019 – Hvad er lykke?

28.05.2019
i: Særarrangement

Thale grafik web

Thales Dag 2019 – Hvad er lykke? Debatarrangement 28. maj kl. 19 i Bibliotekssalen.
Bemærk, udstillingen lukker derfor kl. 19 denne dag for besøgende.

Køb billet: 110 kr. (inkl. en forfriskning)

Verdens lykkeligste brokkultur

Vi higer efter lykken, men hvad er lykken egentlig, hvordan opnår man den, og er danskernes særegne brokkultur en hindring for at stille os tilfredse, eller er den netop udtryk for, at vi har taget den kritiske tænkning til os, som muliggør, at vi kan forbedre samfundet og ifølge utallige målinger gennem årene være verdens lykkeligste land? 

Vi sætter lykken og danskernes brokkultur til debat i Rundetaarns Bibliotekssal, når vi fejrer femårsjubilæet for Thales Dag og den kritisk-rationelle tænknings 2604 års fødselsdag.
I panelet 2019 er direktør og grundlægger af Lykkeforskningsinstituttet Meik Wiking, sognepræst Pia Søltoft, sexolog Joan Ørting, samt filosof Erik Bendtsen, hvormed der er lagt op til en yderst spændende og perspektivrig debat.
 

Som sædvanlig vil fejringen af den filosofisk-videnskabelige tradition blive krydret med musik fra H.E.R. tribe og Alfkil, Bernt Hertz, samt Chris Enghart, ligesom vi ruller forudsigelsesbrønden op af Rundetaarns Sneglegang, og sætter præmier på højkant. Observatoriet holder desuden særligt åbent i dagens anledning, så vi sammen kan vandre op og og se stjerner (om vejret tillader det), og så er der lækre Thales Dag småkager til alle gæster.  

Arrangør: Henrik Schøneberg – Thales Day headquarters, Copenhagen.

Om panelet: 

Meik Wiking er stifter og direktør for Lykkeforskningsinstituttet i København, og bliver jævnligt interviewet om emnet til verdens største nyhedsmedier, såsom BBC og New York Times.

Joan Ørting er Danmarks nok mest anerkendte sexolog. Gennem sine mange TV optræderne har hun været med til at udvide vores forståelse for, hvad der kræves for at opnå et lykkeligt liv i balance med vores fundamentale begær og lyster.

Erik Bendtsen er filosof og har i en årrække været én af landets mest vellidte og respekterede undervisere, blandt andet indenfor filosofihistorie på Roskilde Universitet og med sine indsigtsfulde og tankevækkende kurser om livets mening og det gode liv på Folkeuniversitetet i København.

Pia Søltoft er sognepræst ved Christians Kirke og en Søren Kierkegaard kender par excellence, om hvem hun har skrevet adskillige bøger. Med afsæt i præstegerningen og denne selvreflektionens mester, kan hun give os værdifuldt perspektiv på lykken. Hun er tidligere leder af Kierkegaard Forskningscenteret og mangeårig lektor i etik og religionsfilosofi ved Københavns Universitet.

Mere om Thales dag:  https://www.facebook.com/events/2053442698105590/

Artikel fra Politiken hvor Thales Dag er nævnt: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7071474/Filosof-Her-er-mit-bud-p%C3%A5-fire-moderne-brokdyder

Arrangementet støttes af:

Thales Dag sponsor støttes af Vester Kopi vester-300x55

 

HUSK BOGBYT: Bogbytinitiativer har vist sig at gøre godt for lykkefølelsen, og Trianglen Antikvariat sponsorerer bøger, som vi kan bruge til formålet: Tag en bog med og få en ny bog med hjem!