Thales Dag – om kunstig intelligens

28.05.2018
i: Særarrangement

thales day 2018 promotion picture a.i. phone-2063703_960_720

Thales Dag markeres 28. maj 19-22 og det filosofiske emne er i år kunstig intelligens.
Billetter kan købes på webshop 110kr inkl. forfriskning.

“Hvordan påvirker kunstig intelligens vores selvforståelse/identitet?”

Henrik Schøneberg og kompagni arrangerer igen i år Thales dag i Rundetaarn, som markerer filosofien og videnskabens opståen med debat og festligheder. Mød nogle af landets mest kyndige eksperter indenfor emnet kunstig intelligens når filosof Ole Fogh Kirkeby, antropolog Cathrine Hasse og computerekspert Thomas Bolander krydser klinger, og hør hvad filmanmelder Per Juul Carlsen har at tilføje til debatten i Rundetaarns Bibliotekssal.

På det seneste har udviklingen indenfor kunstig intelligens taget voldsomt fart, og det vil få konsekvenser for alle dele af samfundet og sætte spørgsmålstegn ved, hvad det vil sige at være menneske. Hvis computere og robotter kan gøre de fleste ting bedre end os, hvad bliver vores livsprojekt så, og hvad gør os unikke? Hvis kunstig intelligens bliver en integreret del af os, hvad bliver der så af vores menneskelighed? Og hvad forstås ved menneskelige fremskridt, hvis teknologien truer med at løbe af sporet? Filosofi og videnskab begyndte med ordsproget ‘kend dig selv’ gennem indsigt i vores omgivelser, og vi ser nærmere på, hvad den kunstige intelligens gør ved vores selvforståelse.

Thales postkort - Ib Kjeldsmark

Traditionen tro, fejrer vi Thales dag med at afsløre vinderen af sidste års bedste forudsigelse og ruller igen forudsigelsesbrønden frem i år. Udover den spændende debat vil der bl.a. være musik af H.E.R tribe, Alfkil og Chris Enghart, mulighed for at besøge Rundetaarns bemandede Observatorium, lækre Thales dag småkager til den søde tand, og så kan du møde DTU`s nye menneskeagtige Pepper robot.

Læs mere om Thales dag eller på arrangementets egen Facebook

Se video om arrangementet

Om paneldeltagerne:

Ole Fogh Kirkeby

Ole Fogh Kirkeby- billede vi må benytte til Thales dag 2018 kunstig intelligens[1]

Professor i ledelsesfilosofi fra CBS, Ole Fogh Kirkeby, er kendt i offentligheden som én af landets mest respekterede filosoffer. Han har skrevet bøger om kunstig intelligens siden 80’erne – længe inden emnet fik den offentlige bevågenhed det har i dag. Det har givet ham dybdegående indsigt i, hvordan menneskets intelligens operere, og hvad der gør den unik.

 

Cathrine Hasse

Cathrine Hasse

Cathrine Hasse er professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet med baggrund indenfor antropologi og kulturhistorisk psykologi. Hun arbejder med samspillet mellem teknologi og mennesker, og leder som den første forsker indenfor humaniora et EU-forskningsprojekt om robotter, der skal kortlægge brugernes interaktionsmønstrer og behov i forbindelse med moderne robotteknologi.

 

Thomas Bolander 

Thomas Bolander- Thales dag 2018- Kunstig intelligens- Billede vi må benytte- mage001[1]

Thomas Bolander er lektor ved DTU Compute og forsker i logik og kunstig intelligens – særligt hvordan man laver computersystemer der kan interagere socialt intelligent i forhold til mennesker. Næppe nogen herhjemme har bedre indsigt i, hvad der rør sig indenfor feltet, og han har om nogen bidraget til at give offentligheden et solidt videnskabeligt fundament at forholde sig til i den seneste tids problematik om kunstig intelligens.

 

Per Juul Carlsen

Per Juul Carlsen billede fra dr.dk profilbillede- cd64e127-d722-46ae-9faf-22a35fb85180_per_juul_carlsen_5681

Per Juul Carlsen er filmanmelder og radiovært på DR’s Filmland, og har bl.a. været med til at skrive filmmagasinet Bogart. I en tid hvor det måske mere end nogensinde kun er fantasien der sætter grænser, kan filmens eksperimenterende blik på mennesket og morgendagens verden give os indblik i de centrale udfordringer og menneskelige forandringsprocesser, som kan opstå når kunstig intelligens bliver en del af vores hverdag.

 

Arrangementet støttes af (hhv. blomster og booklet)

Muld Kbh
Thales Dag sponsor støttes af Vester Kopi vester-300x55 (002)