Åbent i dag kl. 10-18

Årsskrift 2021

Hvert år udgiver Rundetaarn et årsskrift, som viser det forgangne år i ord og billeder. De seneste år har været præget af forandring, især i lyset af pandemien. Men trods udfordringer med besøgstal, så viser årsskriftet et væld af projekter og kulturoplevelser i kongens eget tårn.

Årsskriftets tilbageblik på 2021 giver et fyldigt indblik i, hvordan det forgangne år var stærkt præget af endnu et år med nedlukninger, men også hvordan det på trods af omstændighederne lykkedes at skabe et flot program for Rundetaarns gæster.

Fire smukke udstillinger fik plads i Bibliotekssalen og gav os kunst, installation, kunsthåndværk, debat, musik og performances. Nye partnerskaber er blevet udforsket og egne initiativer realiseret som en del af årsplanen for 2021, herunder den nye satsning ”Stjernekig og astronomiske samtaler”.
Masser af aktiviteter for børn har medvirket til strategien om at tiltrække det lokale og nationale publikum i bevidstheden om, at de udenlandske turister ville være få. Og det digitale spor har givet gode erfaringer med at formidle Rundetaarns historier på nye platforme og give gæsterne #rundetaarnderhjemme.

Ud over de særlige publikumsaktiviteter vil vi også huske 2021 som året, hvor Rundetaarns portal fik nyt liv på flotteste vis med restaurerede bygningstavler, forgyldninger og pudset facade. Og forskønnelsen bredte sig fra tårnets fod til tårnets top, hvor Observatoriet fik et nyt gitterværk af messing.

Det er sigende for det arbejde, som udføres, og det program der udvikles, at det hele bidrager til den samlede varetagelse af Rundetaarn som bygning, vartegn og kulturarv.

Rigtig god læselyst!

Se også året der gik her: