Åbent i dag 10-20.

Årsskrift 2022

Hvert år udgiver Rundetaarn et årsskrift, som viser det forgangne år i ord og billeder. Rundetaarn er historie, arkitektur, kunst og videnskab, hvilket alt sammen blev manifesteret i det forgangne år gennem et fyldigt kulturprogram for ikke mindre end 607.000 gæster i 2022.

Årsskriftets tilbageblik på 2022 giver et dybt indblik i det arbejde, som udføres i tårnet, og det program, der udvikles som bidrag til den samlede varetagelse af Rundetaarn som bygning, oplevelse og kulturarv.

Fem flotte udstillinger og en videnskabsfestival fik plads i Rundetaarns Bibliotekssal og fyldte rummet med kunst, fotografi, arkitektur, installation, eventyr, debat, musik og performances. Nye partnerskaber blev udforsket og egne initiativer realiseret som en del af årsplanen for 2022 under overskriften ”Rundetaarn i astronomiens Danmark”. Videreudvikling af lyd- og filmproduktion har givet en bredere tilstedeværelse på flere platforme, og så er historien foldet ud i kreative aktiviteter for familier og børn.

Ud over at besøgstallet blev det femtebedste nogensinde vil 2022 blive husket som året, hvor Rundetaarn fik valgt en ny direktør. Det er ikke sket i 40 år! Som ny direktør vil Jeanette Bursche lægge al sin ildhu i at føre historien respektfuldt videre om Københavns kongelige stjerneborg, som stadig hæver sine gæster op over byen – og tættere på stjernerne.

Rigtig god læselyst!

Se også året der gik her:

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer