Åbent alle dage 10-20

Rundetaarn er åben

Dato
29.05.2020
-
29.05.2021
Sted
Hele Rundetaarn

Rundetaarn er åben

Velkommen indenfor i Rundetaarn. Åbningstiden er alle dage kl. 10-20. Her følger en beskrivelse af nye tiltag og forholdsregler, som blev indført efter genåbningen 29. maj.

I forbindelse med genåbningen af Rundetaarn har vi forberedt en række tiltag, der knytter sig til sikkerhed, forholdsregler og adfærd under besøget. Derfor vil du opleve følgende ændringer og opfordringer i forbindelse med dit besøg i Rundetaarn:

– Sommerens program af solobservationer hver søndag i Observatoriet er aflyst.
– Det er muligt at booke omvisninger, men først efter skoleferien.
– Platformens bænke er muligt at anvende, men vi henstiller til, at man ikke sætter sig tæt på andre gæster.
– Vi henstiller til betaling med kreditkort frem for kontanter.

Rundetaarns ansatte er instrueret i at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer både for deres egen og for vores gæsters skyld. Vi forventer, at vores gæster også følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

De ansatte i billetlugen sidder bag en glasrude i billetsalget. Ansatte i Bibliotekssalens butik sidder bag en plexiglasrude. Alle publikumsområder rengøres så ofte som muligt.

For at hjælpe vores gæster med at holde passende afstand, har vi etableret følgende forholdsregler:

Begrænset antal gæster
Vi holder tal på alle gæster, der kommer ind, og holder hele dagen øje med gæstetrykket. Rundetaarn vil derfor forbeholde sig retten til at lukke for adgangen til tårnet midlertidigt, hvis vi vurderer det nødvendigt.

Afstandssikring og retningslinjer
De områder omkring indgangen til Rundetaarn, hvor der kan være risiko for at gæsterne står for tæt, vil der være markeringer på jorden, der minder om, at vi skal holde afstand og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det gælder særligt omkring: Indgangen til billetsalg, adgang til platformen, foran toiletter samt i Bibliotekssalens butik og café.
Til platformen er etableret et særligt trafiksignal mellem Sneglegang og platform, som skal sikre bedst mulig passage i den snævre stentrappe øverst i tårnet.

Øget rengøring og hygiejne
Der er indsat personale til hyppig rengøring af publikumsområdernes flader, toiletter og andre kontaktpunkter gennem hele dagen. De steder, det er muligt, har vi opsat håndsprit til gæsternes brug.

Til årskortholdere kan vi oplyse, at årskort vil blive forlænget helt til udgangen af 2021.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer