Åbent i dag kl. 10-18

Sommerkoncert med Theatre of Voices d. 23.6

DKK 200,00

Tirsdag d. 23. juni kl. 19.30-21.00 i Trinitatis Kirke

Bemærk at koncerten bliver filmet og optaget til transmission på DR P2 d. 25. kl. 19.20

Koncerten arrangeres af Trinitatis Kirke

Ryd
Varenummer (SKU): 0563 Kategori:

Beskrivelse

Stjerneensemblet Theatre of Voices synger koncert i Trinitatis Kirke

Koncerten er i samarbejde med den italienske Ravenna Festival 2020, og koncerten i Trinitatis Kirke videooptages til koncertpublikummet i Italien.

Koncerten udsendes desuden på P2 den 25. juni.

 

Program:

Laudibus in sanctis – William Byrd

Emendemus in melius – William Byrd

Nuntium vobis – Alfonso Ferrabosco

Lamentations – Alfonso Ferrabosco

Fantasia á 6 (II) – William Byrd

A Western – Michael Gordon

Dirigent Paul Hillier

 

William Byrd (1543-1623),

var katolik i en tid, hvor man burde være Church of England medlem, og hans musik var i høj grad for de indviede, højtuddannede og privilegerede i lukkede kredse. De udøvende var en blanding af professionelle og dygtige amatører – ofte den, som havde bestilt værkerne, og publikum bestod af venner og forretningsforbindelser. William Byrd er en af barokkens betydeligste komponister, og han var lærer for mange af den næste generations helt store navne.

Satserne i denne koncert er valgt fra 1589-samlingen ‘Cantiones Sacrae’ – kirkelige sange – og kan ses som en diskret klagesang over katolikkernes vilkår i det nye protestantiske England, hvor afholdelse af messe var direkte ulovligt. Mange katolikker var draget i landflygtighed og alle måtte holde lav profil med deres tilhørsforhold, hvis de blev i landet.

 

Michael Gordon

Den amerikanske komponist Michael Gordon (f. 1956), som er medlem af New York kunstnergruppen Bang-on-a-Can, har ladet sig inspirere af 1952 western-klassikeren High Noon med bl.a. Gary Cooper i en af hovedrollerne. TOV uropførte værket i Elbphilharmonie (Hamburg) i år og fik en overstrømmende modtagelse i Die Welt.

Yderligere information

Type

Standard