Åbent i dag kl. 10-21
Observatoriet kl. 18-21

Til skoler

Historie, astronomi, kristendom, matematik. Rundetaarn kan bruges til meget i undervisningen og er en stor oplevelse for børn i alle aldre.

Her kan du læse nogle praktiske informationer om, hvordan du bedst forbereder og gennemfører et besøg med en skoleklasse i Christian IV’s gamle tårn. Nederst på siden finder du skolemateriale og opgaver.

Adgang, pris og betaling

Der kan være mange besøgende i Rundetaarn, men det er ikke nødvendigt at bestille tid eller meddele os på forhånd, hvis man kan kommer med en stor klasse eller gruppe.

Man kan dog med fordel samle større grupper uden for tårnet og sende én ind for at ordne betalingen. Der er ingen grund til, at hele gruppen står i kø, hvis betalingen alligevel skal klares af én person.

Hvis man har Copenhagen Card, skal alle kort dog scannes i billetlugen ved ankomst.

Uddannelsesinstitutioner får en reduceret voksenentré på 15 kr. Børn koster stadig 5 kr.

Man kan betale ved EAN-nummer ved at udfylde nedenforstående formular og aflevere den i billetlugen ved ankomst. Man kan også få udleveret et eksemplar til udfyldning ved fremmøde til udfyldning.

Der kan også betales med kontanter, Dankort eller kreditkort (Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB, American Express og Diners). Der pålægges ikke ekstra gebyr ved kreditkorttransaktioner.

Rundetaarn tvaersnit streg

Gode råd

Som nævnt kan der være mange besøgende i Rundetaarn, og porten mod Købmagergade er den eneste ind- og udgang af tårnet. Derfor beder vi venligst større grupper om at tage hensyn ved ankomst og afgang fra tårnet.

Porten er et dårligt sted at vente for halvdelen af en skoleklasse, mens resten kommer ned. Aftal i stedet på forhånd et samlingsted uden for tårnet, eksempelvis

  • Busten af Tycho Brahe, der ligger rundt til venstre, når man går ud af tårnet
  • Buegangen under Regensen over for tårnet (god i regnvejr)
  • Vandskulpturen, der ligger rundt til højre, når man går ud af tårnet
  • Bag pølsevognen på kirkepladsen til venstre for tårnet, når man går ud

Mere praktisk information kan findes her

Omvisninger

Der kan bookes omvisninger i Rundetaarn året rundt både i og uden for åbningstiden.

Omvisningerne tilbydes både på dansk og engelsk og tager mellem en og halvanden time.

Pris
Skoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner: 450 kr.

Vi anbefaler en gruppestørrelse på højst 30 personer

Booking
Omviser Erling Poulsen
24 91 10 12
ep@rundetaarn.dk

Kontoret håndterer betaling og fakturering
33 73 03 73
post@rundetaarn.dk

Læs mere om omvisninger her

Undervisning

Før, under eller efter besøg i tårnet kan man beskæftige sig med Rundetaarn inden for en hel del fag. Oplagte fag er for eksempel historie, kristendom, matematik og natur/teknologi, men også i de praktiske og musiske fag kan man lade sig inspirere af Rundetaarns arkitektur og den ikoniske Sneglegang.

Rundetaarns faste omviser igennem 30 år har udarbejdet en række forslag til skoleopgaver i natur/teknologi og fysik for forskellige klassetrin. Opgaverne kan downloades her:

Skoleopgaver 1.-3. klasse

Skoleopgaver 4.-6. klasse

Skoleopgaver 7.-10. klasse