Åbent i dag kl. 10-20
Udsigten fra Rundetaarn over Caspar Finckes gitter

Organisation

Rundetaarn er en selvstændig kulturinstitution, som ikke modtager økonomisk støtte fra stat eller kommune, men finansierer løn, drift og vedligehold via entréindtægter. Bygningen er fredet.

Rundetaarn er en del af Trinitatis Kirke og ledes af en bestyrelse bestående af fem medlemmer. Den daglige ledelse varetages af direktør Jeanette Bursche, som sammen med personalegruppen bestående af både fastansatte medarbejdere og timeansatte driver en af Danmarks bedst besøgte kulturattraktioner.

Årsskrift 2023

Se også:
Årsskrift 2022
Årsskrift 2021
Årsskrift 2020
Årsrapport 2019

“Rundetaarn er et pejlemærke for oplevelsen og forståelsen af København og Danmark. Vi varetager og bevarer Rundetaarn til glæde for folket. Vi skaber rum for liv og aktiviteter, som åbner tårnet og formidler og tilgængeliggør bygningen og historien. ”

Bestyrelsen

Bestyrelsen består af fem medlemmer. De tre valgt af Trinitatis Kirkes Menighedsråd er Lene Ruby (formand), Annegitte Hjort og Erik Høegh-Andersen. Valgt af Stiftsøvrigheden er museumsinspektør Per Kristian Madsen fra Nationalmuseet og billedhugger Karin Lorentzen. Direktør Jeanette Bursche er sekretær for bestyrelsen.

Bestyrelsen holder fem møder årligt, hvor alle overordnede spørgsmål om drift, økonomi og aktiviteter behandles. Det er bestyrelsen, som behandler ansøgninger vedrørende udstillinger i Rundetaarn.

Personalet

Personalegruppen består af både fastansatte medarbejdere og timeansatte.

De timeansatte assistenter går alle på videregående uddannelser og har studiejob i Rundetaarn med opgaver som billetsalg, rengøring, publikumsservice, kundebetjening i butik samt reception. Assistenterne hjælper også ved opsætning af nye udstillinger, afvikling af koncerter og events.

De timeansatte astronomer varetager bemandingen af Rundetaarns observatorium på særlige dage, når der i vinterhalvåret kan kigges stjerner og planeter fra teleskopet på toppen eller når tårnet i sommerferien inviterer til solkig-søndage.

Job i Rundetaarn

Rundetaarn søger løbende studentermedhjælpere til billetsalg og publikumsservice.
Læs mere om studenterjob i Rundetaarn

Ansøgninger til studenterjob i Rundetaarn kan fremsendes på mail til direktør Jeanette Bursche på jb@rundetaarn.dk