Åbent i dag kl. 10–20.
Foto: Anne Mortensen

Art Week Performance: “Gravitational Shift” i Sneglegangen

Dato
07.06.2023
Tid
20:00 - 22:00
Sted
Sneglegangen
Pris
150 kr.

Art Week Performance: “Gravitational Shift” i Sneglegangen

Syng med på smertens musik og tag med på en vandrende koncert i Rundetaarn under Art Week 2023, når komponist Katinka Fogh Vindelev og billedkunstner Marie Kølbæk Iversen versionerer deres bevægende korperformance ”Gravitational Shift” særligt til Sneglegangen.

Oplev korværket ”Gravitational Shift” på en helt unik måde, når 8 sangere og performere lader deres stemmer guide publikum op igennem Rundetaarns ikoniske sneglegang og helt op til tårnets top. Værket er en vandrende koncertopførsel, hvor publikum bliver badet i sang, og undervejs gøres der ophold på udvalgte steder i Sneglegangens smukke rum, hvor publikum inviteres til at synge med.  

Smertens musik

”Gravitational Shift” er et korværk baseret på kvinders fødselsskrig, som er timestretched, hvorved melodikken bag blotlægges. Kompositionen synger skriget i stedet for at reproducere dets affekt i et langstrakt, smukt og meditativt udtryk, som står i kontrast til kompositionens umiddelbart dramatiske udgangspunkt.

Værket bærer et ønske om at dele isolerende smerteoplevelser og gøre dem kollektivt tilgængelige igennem musik. Derfor skal værket også rejse igennem forskellige kroppe og stemmer, for at opnå en helt særlig mangefacetteret menneskelig klang. 

Værket har siden 2019 manifesteret sig i forskellige former for udtryk og præsentationer – blandt andet som sangbog, installation, vinyludgivelse og performativt korværk. Nu kan det opleves i den helt særlige akustik, der findes i Rundetaarns sneglegang.

Lyt til værket “Gravitational Shift” her.

Sangere:

Katinka Fogh Vindelev
Marie Kølbæk Iversen
Sopran Nina Smidt-Brewer
Kontratenor Morten Grove Frandsen
Baryton Frederik Rolin
Vokaltrioen Ilinx 

Om kunstnerne


Arrangementet er en del af Art Week 2023.

Marie Kølbæk Iversen dimitterede som billedkunstner i 2008 fra det Kongelige Danske Kunstakademi og har siden 2017 været ansat kunstnerisk ph.d.-stipendiat på Kunstakademiet i Oslo. Hun har udstillet i nationale og internationale sammenhænge herunder på O – Overgaden, København; Henie Onstad Kunstsenter, Oslo; Kai Art Centre, Tallinn; Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk; den 11 Gwangiu Biennale: The Eighth Climate (What Does Art Do?), Gwangju, og Biennale de l’image en movement at Centre d’Art Contemporain, Geneva og MONA, Tasmanien. Hun er medlem af Kunstnersamfundet og repræsenteret i private og offentlige samlinger, blandt andet Statens Museum for Kunst, Malmø Kunstmuseum, ARKEN, Aros og Statens Kunstfond. Siden 2017 har hun desuden optrådt under kunstnernavnet Donnimaar i udstillinger og på spillesteder.

Katinka Fogh Vindelev er sopran og komponist, og debuterede i 2020 fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Katinka er særligt optaget af nyere kompositionsmusik og performance og har b.la. uropført Karsten Fundals audiovisuelle orkesterværk Liquid Rooms, som solist med Odense Symfoniorkester i DOK5000, kammeroperaen Liebestod – en operation af OpenOpera, Lil Lacys One World above, another below med Aarhus Sinfonietta, Louise Alenius’ Stille Slag og sang i 2021 hovedrollen i John Frandsens nye opera  Dyret År – 1666 under Aarhus Sommeropera. Katinka har en kandidatgrad i elektroakustisk komposition og lydkunst og skaber konceptuelle værker med stemmen som centrum. Hun har skrevet kammeroperaen Moonologue til Louisiana Museum med skulpturer og libretto af billedkunstner Marie Kølbæk Iversen, samt For Døve Ører for bla. to døve sangere. I foråret 2021 modtog Katinka Leonié Sonnings Talentpris.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer