
Dansker med ulve
Er der plads til ulve i Danmark? Og er der overhovedet plads til store rovdyr og vild natur? Til efteråret kommer Danmarks første store udstilling om mennesker og ulve til Rundetaarn i hjertet af København. Her kan man stå ansigt til ansigt med ulve – mærke og forstå, hvad ulvene gør ved os.
I december 2012 blev en ulv fundet død i Nationalpark Thy. Efter 199 års fravær i den danske natur var ulven kommet tilbage – meget hurtigere end forventet. I dag lever ca. 30 ulve frit i Denmark, og antallet vil stige yderligere. Ulvens genkomst har skabt fascination, frygt og ophidset debat. Ulven er en art, man ikke kan ignorere!
Udstillingen “Dansker med ulve” tager udgangspunkt i menneskets sameksistens med ulven gennem mange tusinde år. Den gør dig klogere på myter og holdninger, forskning og viden om de danske ulves færden og adfærd. I udstillingen kommer du også meget tæt på hunden – ulven, der blev menneskets bedste ven.
Med “Dansker med Ulve”-udstillingen nuanceres debatten, ulveproblematikken sættes i perspektiv, og publikum inviteres til at opleve, forstå og tage stilling til ulvene i Danmark. Er den glubske ulv en realitet eller en forestilling? Giver den for store konflikter, eller har vi faktisk mulighed for at leve sammen? Og hvem skal bestemme ulvens fremtid i Danmark?
Udstillingen ledsages af et eventprogram i Rundetaarn, som offentliggøres ved senere lejlighed.
Bemærk, at selv om udstillingen henvender sig til hele familien bør børn dog helst være i følge med voksne, da der både forekommer dramatiske scener og autentiske konserverede dyr.
“Dansker med ulve” præsenteres i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus og er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage V. Jensen Naturfond, Region Midtjylland, 15. Juni Fonden, Beckett-Fonden samt Toyota-Fonden.
“Dansker med ulve” er en vandreudstilling, der tidligere har været vist både på Naturhistorisk Museum i Aarhus og Holstebro Museum. Til efteråret kan udstillingen opleves i Rundetaarn.