Åbent i dag kl. 10-20

Dobbeltkoncert – Solister på Spring

Dato
21.03.2020
Tid
19:30
Sted
AFLYST
i Rundetaarn - Købmagergade 52A
Pris
50 - 150 kr.

Dobbeltkoncert – Solister på Spring

Rundetaarn er lukket til og med søndag den 29. marts 2020 grundet regeringens anbefalinger om forhindring af spredning af coronavirus.
Alle arrangementer i perioden er dermed aflyst, og forkøbte billetter til Solister på Spring vil blive refunderet.

Mikkel Schou spiller værker af Salvatore Sciarrino, Hans Werner Henze, Simon Steen Andersen og Tristan Murail.

Peter Graneis spiller værker af Silvius Leopold Weiss, Manuel Maria Ponce, Alexandre Tansman og Claude Debussy.

Mikkel Schou

Mikkel Schou (DK) er uddannet klassisk guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium under Frederik Munk Larsen og escola Superior de Musica de Catalunya mentorerne alex Garrobé og Zoran Dukić. Han studerer for nuværende i Jesper Sivebæks solistklasse på DKDM.

Mikkels interessefelt omhandler hovedsageligt musik skrevet inden for de sidste 50 år med et særligt fokus på helt ny kompositionsmusik. Alene i 2019 har dette ført til mere end femten uropførelser af komponister fra hele verden.

Af nylige projekter kan fremhæves ensemblet K!art, som arbejder med et særligt fokus på multimedie- og digital innovation i samtidsmusik. Kunstnerisk har Mikkel Schou på det seneste været optaget af den elektriske guitars muligheder i ny kompositionsmusik samt interaktive værker for computer og performer, hvilket har ført til flere egne kompositioner.

Peter Graneis

Peter Graneis (D) stammer fra Stuttgart og indledte sin guitarkarriere som 9-årig. Han afsluttede sin bachelor med udmærkelse på Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende  Kunst i sin fødeby med prof. Johannes Monno som lærer. Efter sin kandidatgrad i Barcelona undervist af Zoran Dukic fortsatte han hos Dukic på konservatoriet i Haag, hvor han i 2018 i tilknytning til sit kandidatbevis med udmærkelse udgav en forskningsartikel om klassisk guitarteknik.

Peter Graneis er prismodtager og finalist i utallige internationale guitarkonkurrencer samt tilknyttet Yehudi Menuhins Live Music Now Foundation. Nævnes skal det også, at han er modtager af den prestigefyldte Deutscher Akademischer Austauschdienst (DaaD). Han har deltaget i masterclasses med berømte guitarister som Carlo Marchione, Judicaël Perroy, Laura Young, Thomas Müller-Pering og Joaquín Clerch, og han har spillet solokoncerter ved adskillige guitarfestivaler i en lang række europæiske lande, både solo og sammen med navne som Siccas Guitars og Open Strings fra Berlin.

Hans debut-CD “Portrait”, udgivet i 2017 af Trekel records, fortolker værker af Weiss, Murail, Rodrigo, Villa-Lobos, Ponce og Sor. Hans nuværende repertoire indeholder også egne transskriptioner af mindre kendte værker for guitaren.