Åbent i dag kl. 10-20

Efterårsferie i Rundetaarn: Gå på opdagelse i solsystemet

Dato
16.10.2021
-
24.10.2021
Tid
10:00
Sted
Rundetaarn
Pris
Det meste er inkluderet i alm. entré

Efterårsferie i Rundetaarn: Gå på opdagelse i solsystemet

Rundetaarn stiller skarpt på solsystemet i efterårsferien i uge 42. Gå på jagt efter Solen og solsystemets planeter, mens du stempler dig igennem Sneglegangen, og oplev den gamle planetmaskine og Europas ældste fungerende observatorium.

Solen er så varm, at ingen bageovne på Jorden kan være med, og Jorden er den eneste planet, hvor der bor mennesker. Men hvordan er nu med de andre planeter i vores solsystem?

I efterårsferien kan du gå på jagt efter Solen og solsystemets planeter i Rundetaarn og få meget mere at vide om de fascinerende himmellegemer, når du stempler dig igennem Sneglegangen med dit eget kort over solsystemet i hånden.

På tur i universet

Du kan også finde kortets planeter og stjerner på Rundetaarns planetmaskine øverst i tårnet, hvor du kan følge med i himmellegemernes stilling lige nu, og du kan selv farvelægge kortet i vores tegneunivers ved Bibliotekssalen midt i tårnet.

Rundetaarn blev bygget som platform for Europas ældste fungerende observatorium, og fra toppen af tårnet har astronomer gennem hundreder kigget op i verdensrummet og forsøgt at forstå det. Kom og kig ind i Rundetaarns Observatorium, og prøv selv at se i den store kikkert tirsdag og onsdag aften fra kl. 18-21.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.