Åbent i dag kl. 10-20

Eventyrdigterens fødselsdag

Dato
02.04.2022
Tid
10:00
Sted
I Rundetaarn
Pris
Inkluderet i alm. entré

Eventyrdigterens fødselsdag

Kom og vær med, når Rundetaarn fejrer eventyrdigteren H.C. Andersens fødselsdag lørdag den 2. april.

Netop ankommet til København besøgte H. C. Andersen Rundetaarn, og siden skrev han om det igen og igen. På sin fødselsdag lørdag den 2. april besøger eventyrdigteren på ny det runde tårn, og han tager nogle af sine mest elskede eventyrfigurer med sig.

Rundt i tårnet kan børn og voksne møde skuespillere i skikkelse af udvalgte eventyrfigurer – for eksempel heksen, der viser vej til en kiste med guld, og den lille dreng med paraplyen fuld af drømme. Sammen vækker figurerne eventyrene til live og synger fødselsdagssang for eventyrdigteren.

Samtidig er der åbent i Rundetaarns børneværksted, hvor børnene kan lave deres egen blomsterfesthat og klippe deres eget papirklip – helt i H.C. Andersens ånd.

En eventyrlig udstilling

Rundetaarn viser i øjeblikket udstillingen ”Eventyrtårnet” i Bibliotekssalen, hvor børn og voksne kan træde ind i H.C. Andersens eventyrlige univers. Rundetaarn fortæller en række af hans mest billedskabende eventyr i fantasifulde tableauer og ord inspireret af 1800-tallets kukkasser. Men kan du gætte, hvilke eventyr tableauerne viser?

Udstillingen, der kan opleves til den 24. april, finder sted i Bibliotekssalen, der tidligere rummede Universitetsbibliotekets titusindvis af bøger. Netop her gik den unge H.C. Andersen rundt og lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden. Udstillingen er skabt af Rundetaarn selv i samarbejde med udvalgte kunstnere.

Det sker

Kl. 10-16: Mød H.C. Andersen og hans eventyr i hele tårnet i skikkelse af udklædte skuespillere

Kl. 10-13: Lav din egen blomsterfesthat med kunstner Signe Kejlbo

Kl. 13-16: Lav dit eget papirklip med papirklipper Lea Bennedsen

Kl. 10-20: Åbent i udstillingen ”Eventyrtårnet” og resten af Rundetaarn

Festlighederne er inkluderet i alm. entré. Tilkøb af materialer kan forekomme i forbindelse med workshops. Ventetid kan forekomme, reservation er ikke muligt. På udstillingen kan desuden købes et sæt eventyrkort for 25 kr., hvor opgaver skal løses med fantasi for at blive en ægte eventyrdigter!

Gå på opdagelse med “Eventyrkortene”

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.