Åbent i dag kl. 10-20

UDSOLGT: Familiedag: Lyt til træerne – kl. 11.00

Dato
30.05.2021
Tid
11:00
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn - Købmagergade 52 A, 1150 København K
Pris
60kr/40kr - husk Coronapas (alle over 14 år)

UDSOLGT: Familiedag: Lyt til træerne – kl. 11.00

Denne familiedag i Rundetaarn byder på hele to fortællekoncerter kl. 11 og kl. 13 for børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Fortællekoncerten kl. 11 er udsolgt, men der er stadig billetter til den kl. 13.

Marie Priem, Karen Duelund Guastavino og Louise Schrøder inviterer på musikalsk nærvær i Papirskovens eventyrlige univers, hvor skrædderkaninerne Zig og Zag bor.

“Skrædderkaninerne lytter til træerne” fremføres som et samspil mellem højtlæsning og levende musik og sang. Genkendelige, klassiske værker strømmer ind og ud af fortællingen og indimellem dukker også anderledes lyde og nye toner op.

Vi møder de flittige kaniner, da de er i gang med at sy en luftballon. De syr og syr og de har arbejdet alt for meget, alt for længe. Da de endelig er færdige, falder de om af udmattelse. Halvt i søvne bliver de draget af en lyd, der fører dem dybt ind i skoven. Er der nogen, der kalder på dem? Eller er det en sang de kan høre?

På deres vej gennem skoven møder de 12 forskellige træer. (Birk, lærk, gran, kastanje, poppel, blodbøg, alm. bøg, lind, løn, pil, ask og eg). Skrædderkaninerne spørger træerne, om det er dem, der kalder, men fordi de spørger og spørger og glemmer at lytte, får de intet svar! Så finder de ud af at træerne har en hemmelighed!

Til sidst må de flyve op til månen i deres luftballon. Månen hvisker hemmeligheden til dem, og først da forstår de, at de skal lukke øjnene, slappe af og lytte til træerne, så finder de indre ro. – Det er træernes hemmelighed!

Musikken er på den måde bindeleddet mellem kroppen, sjælen og naturen. Vi skal ikke stresse afsted, men huske at give os tid til at lytte.

Papirskovens univers er skabt af Marie Priem, der udover at være forfatter og illustrator også er sanger. I tæt samspil med saxofonist og sanger Karen Duelund Guastavino og pianist Louise Schrøder bliver Papirskovens finurlige og eftertænksomme univers levende i ord, sang og musik.

Koncerterne er støttet af Københavns Musikudvalg.

Det praktiske:

Fortællekoncerten kan opleves kl. 11.00 og kl. 13.00 søndag d. 30. maj og varer 30 min. Koncerten henvender sig primært til børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Billetpris er 60kr. for voksne og 40kr. for børn op til og med 15 år.

Bibliotekssalen er en sal med stor rumklang, og støj fra mindre søskende vil derfor kunne forstyrre oplevelsen. Vi anbefaler derfor, at familier deltager med børn inden for målgruppen 2-7 år. Bibliotekssalen er lukket for øvrige besøgende imens koncerten foregår.

https://youtu.be/Jm-yfow7YfU

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.