Åbent i dag kl. 10–20.

Familieværksted: Klip dit eget kreative landkort

Dato
10.09.2023
Tid
10:00 - 14:00
Sted
Læseværelset
i Rundetaarn
Pris
Inkl. i entré til Rundetaarn

Familieværksted: Klip dit eget kreative landkort

Børn i alle aldre kan tegne, klippe og klistre deres eget kreative landkort, når Rundetaarn inviterer til familieværksted med udgangspunkt i tårnets fortid som Danmarks geografiske nulpunkt og som led i årets Golden Days-festival.

I 1760’erne begyndte man at opmåle Danmark for at lave det første præcise kort, der dækkede hele landet. Landmålingen var dengang en sidegren af astronomien, og Rundetaarn var derfor centrum for arbejdet.

Om sommeren var landmålerne i gang ude i landet, og om vinteren rentegnede de deres kort. For at kontrollere målingerne lagde de et net af trekanter ud over Danmark med udgangspunkt i Rundetaarns hule kerne. Kernen blev derfor Danmarks geografiske nulpunkt.

Et personligt landkort

Som led i Golden Days-festivalen, der i år har landet som tema, inviterer Rundetaarn til et familieværksted, hvor børn i alle aldre kan komme forbi og tegne, klippe og klistre deres eget kreative landkort – lige til at tage med hjem!

Der vil både være skabeloner til de helt små og mulighed for at lære, hvordan man kan bruge trekanter til at tegne kort for de større børn. Det lyder måske kompliceret, men alle kan skabe deres eget unikke og personlige landkort.

Værkstedet ledes af Liv Andersen, der er uddannet arkitekt med interesse for det legende, humoristiske og kreative rum i arkitekturen. Liv Andersen har blandt andet undervist børn og unge i arkitektur på kunstmuseet Louisiana, Børnekulturhus Ama’r og har afholdt flere kreative værksteder i Rundetaarn.

Arrangementet er en del af Golden Days 2023.

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer