Åbent i dag kl. 10-20
Kat Staub, "Emotional check-in"

Forlænget eksponering

Dato
04.05.2024
-
16.06.2024
Sted
Bibliotekssalen

Forlænget eksponering

Med dialog som gennemgående tema undersøger Karin Hald og en række andre kunstnere og forfattere hvordan kunst og samtale rummer potentiale til at hele, give håb og genskabe troen på livet.

Udstillingen tager udgangspunkt i billedkunstner og forfatter Karin Halds eget sygdomsforløb i psykiatrien, og henter sin titel fra behandlingsformen Prolonged Exposure Therapy, hvor patienten genfortæller sit traume gentagne gange for at bearbejde det.

Udstillingen italesætter både hvordan det er at kæmpe med psykisk sygdom, men inddrager også vigtigheden af venskaber og de pårørendes perspektiv. Hald har inviteret flere af sine nære relationer, der primært er billedkunstnere og forfattere, til at blive medskabere af udstillingen og tilføje flere nuancer, når de responderer på sygdomsforløbet med egne værker.

Med dialog som skabende struktur undersøger de lyset, mørket og hvordan kunst og samtale kan blive modstykke til håbløshed og fortvivlelse, og skabe rum for trøst, trivsel, omsorg og fælles menneskelighed.

BEMÆRK: Nogle værker i udstillingen behandler barske emner, såsom vold og overgreb.

Medvirkende kunstnere

Karin Hald (f. 1986) er uddannet billedkunstner fra Konsthögskolan i Malmö og forfatter fra Litterär Gestaltning. Hun arbejder blandt andet med performance, tekst og skrift som materialer i spændingsfeltet mellem udgivelsesteknologier, krop, politik, performance og poesi.

Foruden Hald deltager Tove Storch, Lara Ostan, Liv Nimand Duvå, Louis André Jørgensen, Ragnhild May, Kristoffer Raasted, Trine Struwe, Axel Burendahl, Ditte Holm Bro, Stina Vogt, Niels Munk Plum, Anna Rieder, Ana Sidsel Welden og Olivia Lund med værker.

Projektkoordinator: Paola Paleari.

“Forlænget eksponering” er initieret af Karin Hald, og præsenteres af Rundetaarn i Bibliotekssalen fra den 4. maj til den 16. juni 2024.

Udstillingen ledsages af en række arrangementer, herunder en samtale mellem Karin Hald og forfatter Naja Marie Aidt, der er aktuel med bogen “Øvelser i mørke” og den rituelle sangperformance “Green” af Niels Munk Plum.

Hent pressemateriale.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.