Åbent i dag kl. 10-20

Fyraftenstegning & Vin: Tegn det snirklede smedejernsgitter

Dato
05.04.2024
Tid
16:00 - 18:00
Sted
Rundetaarn
Pris
100kr. inkl. et glas vin

Fyraftenstegning & Vin: Tegn det snirklede smedejernsgitter

Nyd et glas velfortjent vin og fordyb dig i snirklede kultegninger, flydende akvarel og mønstre, spejlinger og symbolik, når vi skal tegne tårnets snirklede smedejernsgitter.

Caspar Finckes smedejernsgitter på toppen af Rundetaarn er fyldt med symbolik, interessant ornamentik og en masse inspiration til spændende tegninger. Til denne fyraftenstegning skal vi kigge nærmere på det snoede jern fra 1643 og selv dykke ned i den meditative øvelse at tegne buede former, ornamentik og spejlinger.

Detalje af Caspar Finckes smedejernsgitter på toppen af Rundetaarn.

Program

Mød op på toppen af Rundetaarn, hvor eftermiddagen starter med en kort omvisning om gitteret ved formidlingsassistent Lisa Damgaard Tiedt. Derefter bevæger vi os ned til værkstedet, hvor der udover en forfriskning vil være gjort klar med materialer og smukke arkitekturtegninger til inspiration.

I værkstedet vil arkitekt Liv Andersen guide jer igennem forskellige tegneteknikker, medier og materialer. Vi skal blandt andet lære lette tricks til at lave spejlinger og mønstre, og prøve kræfter med både kul og akvarel.

Glæd jer til en afslappet eftermiddag i arkitekturens tegn, hvor du helt sikkert vil forsvinde ind i den snirklede verden fuld af symboler.

Praktisk

Alle niveauer er velkomne, og workshoppen kræver ingen særlige forkundskaber. Rundetaarn stiller alle materialer til rådighed, og der vil være skabeloner, tips og tricks til at hjælpe dig godt på vej.

Værkstedet ledes af Liv Andersen, der er uddannet arkitekt og har undervist i arkitektur på kunstmuseet Louisiana samt Børnekulturhuset Ama’r. Hun har også tidligere afholdt flere kreative værksteder i Rundetaarn og lever til daglig af at tegne.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.