Åbent i dag kl. 10-20

Gamle genboer – særrundvisning på Regensen og i Rundetaarn (UDSOLGT)

Dato
11.05.2023
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Regensen & Rundetaarn
MØDESTED: Regensens gård, St. Kannikestræde 2
Pris
75 kr.

Gamle genboer – særrundvisning på Regensen og i Rundetaarn (UDSOLGT)

Kom bag kulisserne på Regensen, oplev Rundetaarn og hør om sammenhængen mellem de to steder på en særrundvisning i anledning af det gamle kollegiums 400-års jubilæum.

Der er kun få meter mellem Rundetaarn og Regensen, og den fysiske nærhed er ikke det eneste, der knytter de to genboer sammen. De er begge bygget af Christian IV, begge anlagt i forbindelse med Københavns Universitet og er begge oprindelig tænkt i en kristen sammenhæng. Ja, rent faktisk lå studenternes kirke på Regensen, før Trinitatis Kirke, der ligesom Rundetaarn er en del af Trinitatis-komplekset, blev opført til netop universitetets studenter.

Også siden 1600-tallet har der været nære forbindelser mellem Regensen og Rundetaarn. Men hvad er det egentlig for størrelser? I anledning af Regensens 400-års jubilæum er der mulighed for at få et sjældent kig ind bag Regensens mure og høre meget mere om Rundetaarn og Trinitatis-komplekset til en særrundvisning, der begynder på det gamle kollegium og slutter med et godt glas vin på toppen af Rundetaarn.

Rundvisningen kommer omkring både Regensens Store Sal og det charmerende bibliotek og byder også på et kig ind i et ægte regensianerværelse anno 2023. Turen fortsætter op ad Rundetaarns Sneglegang og ind i Bibliotekssalen, der i anledning af jubilæet huser en stor udstilling om Regensen gennem 400 år. Rundvisningen forestås af regensianere og Rundetaarns historiske konsulent, Rasmus Agertoft, der krydrer fortællingen med gode historier – for eksempel om dengang, der var seriøse planer om at flytte Rundetaarn for at gøre plads til den myldrende trafik på Købmagergade.

Billetten inkluder et glas vin på toppen af Rundetaarn.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.