Åbent i dag kl. 10-20
Foto: Julia Severinsen

Koncert: LiveStrings feat. Nicolai Kornerup

Dato
07.12.2023
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
150kr.

Koncert: LiveStrings feat. Nicolai Kornerup

Du kender dem fra X Factor og for deres arbejde med stjerner som Kygo, MØ og Lukas Graham. Nu kan du opleve strygerensemblet LiveStrings i eget navn, når de indtager Rundetaarn i selskab af prisvindende pianist og komponist Nicolai Kornerup.

Ingen kan som LiveStrings binde sløjfe på musik, der spænder vidt over tid og sted. Fra barok og helt frem til nutidens pop – og tilbage igen! Efter at have spillet sammen med de største stjerner i både ind- og udland, byder dette efterår på deres første turné i eget navn. 

I den forbindelse lægger de også vejen forbi Rundetaarns historiske Bibliotekssal, hvor de i selskab af Nicolai Kornerup vil tage publikum med på en musikalsk rejse, der ikke lader sig begrænse af én genre! Ensemblet vil fremføre både egne numre og klassisk musik af bl.a Händel-Halvorsen og Prokofiev, men overrasker også med nordiske klange, festlige toner fra østeuropæisk folkemusik, fortolkninger af moderne popnumre og helt nye stykker fra ensemblets kommende album.

I anledningen af julemåneden spiller de også deres stemningsfyldte ”Christmas Medley” i det gamle tårn, hvor publikum kan trække sig tilbage fra Købmagergades trængsel og alarm og nyde den magiske musik.

Om Livestrings


Strygerensemblet LiveStrings’ vision er at bringe kammermusikken ind på nye scener og udbrede den til et nyt publikum gennem egne projekter og i tæt samarbejde med artister på tværs af genrer. 

LiveStrings har indspillet og turneret med verdensstjerner som Eminem, Michael Bublé, Kygo, såvel som nogle af Danmarks største navne, herunder Lukas Graham, MØ, Jada, Rasmus Seebach, Artigeardit og mange flere. De fremragende instrumentalister er også kendt fra optrædener i TV-programmer såsom X Factor, Toppen af Poppen, Melodi Grand Prix og Go’ Morgen Danmark. 

Ensemblets musikere er alle uddannet fra præstigefyldte musikkonservatorier rundt om i hele verden og har flere ledende stillinger i landets bedste orkestre, heriblandt Danmarks Radios Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Det Kongelige Kapel.  

Læs mere på LiveStrings.dk

Medvirkende

Andrea Gyarfas Brahe – violin

Karen Johanne Pedersen – violin

Sidsel Most – bratsch

Live Johansson – cello

Nicolai Kornerup – klaver

Dørene åbner kl. 18.30
Koncerten begynder kl. 19
Der vil være pause undervejs i koncerten.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.