Åben i dag 10-21.

Koncert med DUEN

Dato
24.08.2020
Tid
20:30
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn - Købmagergade 52A 1150 Kbh. K
Pris
70 kr.

Koncert med DUEN

DUEN – Det Danske Ungdomsensemble – har som regel en travl koncertkalender året rundt, med en række koncerter i ind- og udland. Men år 2020 har som bekendt været meget anderledes – også for DUEN, der ikke har spillet en eneste koncert siden nedlukningen i marts.

Det er imidlertid mere end passende, at det ser ud til at blive med sin traditionelle sommerturné at DUEN vender tilbage på scenen. Endnu bedre er det, at de unge musikere får lov at fyre al den opsamlede spilleglæde af på Tjajkovskijs fantastiske Serenade for strygere. Herudover vil ensemblet præsentere et varieret program af musik til den danske sensommer.  

Foreløbigt program:

Peter Tjajkovskij (1840-1893): Serenade for strygere, op. 48

  1. Pezzo in forma di sonatina: Andante non troppo — Allegro moderato
  2. Valse: Moderato — Tempo di valse
  3. Élégie: Larghetto elegiaco
  4. Finale (Tema russo): Andante — Allegro con spirito

Dertil udvalgte værker af nordiske komponister m.fl.

Om DUEN – Det Danske Ungdomsensemble

DUEN er et kreativt musikalsk forum for strygertalenter i alderen 17-27 år. DUEN spiller i mange forskellige konstellationer, og repertoiret spænder fra de store klassikere til nyskreven musik. Ensemblet spiller sammen med topprofessionelle klassiske solister og samarbejder også med musikere fra andre genrer.

Siden 2012 har DUEN bl.a. spillet til Kirkeministerens Julekoncert i Holmens Kirke, Klassiske Dage i Holstebro (med bl.a. Viktoria Mullova, Michala Petri, Håkan Hardenberger og Janne Thomsen), STRØM festival i København (med Mike Sheridan), Schubertiaden i Roskilde, CHART Art Fair på Charlottenborg, KlubRå på Roskilde Festival, været på turné i Kina, Rumænien, Rusland og Holland, lavet TV og indspillet CD.

DUEN består af ca. 25 unge, talentfulde strygere med det klassiske som kernerepertoire. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund som sørger for at både energien og kvaliteten er høj. De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier og er blevet udvalgt efter en optagelsesprøve. Hvert medlem har en fast plads i ensemblet i to år. Kendetegnet blandt de unge strygere er en smittende spilleglæde og et højt teknisk niveau.