Åbent i dag kl. 10-20

Koncert med Rudersdal Kammersolister

Dato
21.05.2021
Tid
20:00
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn - Købmagergade 52 A, 1150 København K
Pris
100kr. / 70kr. - husk Coronapas

Koncert med Rudersdal Kammersolister

Oplev en kammerkoncert med fire musikere, der alle har markeret sig som dedikerede solister og kammermusikere igennem flere årtier.

For første gang spilles Poul Ruders’ klaverkvartet for et publikum i Danmark. Det er blevet udskudt et par gange grundet nedlukningerne, men denne aften fremfører Rudersdal Kammersolister det store substantielle kammerværk af den verdensberømte, danske komponist.

Musikken bevæger sig fra en simpel næsten naiv melodi til et virvar af sammenflettede mønstre for igen at fade ud i det enkle, barnlige tema.
I november 2021 opførte de værket ved åbningskoncerten på Sound Ways Festival i Skt. Petersborg, og Ruders udbrød: Det er f…. godt, intenst og gribende!

Nordisk-Russisk Musikforening har gjort det til sit speciale at kombinere den nordiske og den østeuropæiske musiktradition. Koncerten byder derfor også på musik af den ungarske romantiker, Franz Liszt, og den nulevende russiske komponist, Lera Auerbach.
Auerbach og hendes musik har en særlig betydning for Rudersdal Kammersolister, idet ensemblet blev dannet på opfordring af hende. Hun turnerer i hele verden, hvor hendes værker bl.a. opføres i Musikverein i Wien og ved den prestigefulde Verbier Festival i Schweiz. I sommeren 2017 var hun gæst ved Rudersdal Sommerkoncerter og opfordrede her violinisten Christine Pryn til at starte et ensemble af dedikerede musikere, der har givet kammermusikken højeste prioritet i deres karriere.

Sammen med bratschist Mina Fred, cellist John Ehde og pianist Manuel Esperilla har Christine Pryn siden 2018 givet koncerter som Rudersdal Kammersolister og optrådt ved en lang række koncerter over hele landet.

Program

Franz Liszt: Tristia
Lera Auerbach: Klavertrio nr. 2 “Triptych – This Mirror Has Three Faces”
Poul Ruders: Klaverkvartet

Rudersdal Kammersolister består af:
Christine Pryn, violin
Mina Fred, bratsch
John Ehde, cello
Manuel Esperilla, klaver

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.