Åbent i dag kl. 10-20

Live på P2: Koncert med Rudersdal Kammersolister

Dato
05.01.2021
Tid
19:20 - 21:00
Sted
Bibliotekssalen/ DR P2

Live på P2: Koncert med Rudersdal Kammersolister

Oplev en livetransmitteret kammerkoncert med fire musikere, der alle har markeret sig som dedikerede solister og kammermusikere igennem flere årtier. Stil ind på DR P2 kl. 19.20 og vær klar til at høre koncerten live fra Rundetaarns Bibliotekssal.

”Det er f….. godt, intenst og gribende”, udbrød den verdensberømte danske komponist Poul Ruders efter at have hørt en optagelse Rudersdal Kammersolisters opførelse af hans klaverkvartet til åbningskoncerten af Sound Ways Festival i Skt. Petersborg. Nu opføres værket for første gang i Danmark, og det er igen Rudersdal Kammersolister, der er på scenen.

Med sine 2,5 år er det stadig et relativt nyt ensemble, men der ligger erfarne kræfter bag. Musikerne er violinisten Christine Pryn, bratschisten Mina Fred, cellisten John Ehde og pianisten Manuel Esperilla – fire musikere, der alle har markeret sig som dedikerede solister og kammermusikere igennem flere årtier.

På programmet er romantikeren Dvoraks 1. klaverkvartet i D-dur, som er lysende musik fuld af iørefaldende melodier, som kun han kan lave dem.
Endelig spiller Rudersdal Kammersolister ”to be or not to be…”, som blev skrevet til dem sidste sommer af den internationalt anerkendte russiske komponist Dmitri Smirnov. Som titlen indikerer er inspirationen hentet hos Shakespeare, og det indledende tema i bratschen passer netop på ordene ”to be or not to be…”. Dmitri Smirnov døde d. 9. april af Corona.

Koncerten er arrangeret af Nordisk-Russisk Musikforening.

Rudersdal Kammersolister:
Christine Pryn, violin
Mina Fred, bratsch
John Ehde, cello
Manuel Esperilla, klaver

Dmitri Smirnov (1948-2020): to be or not to be… (2019)

Antonin Dvorak (1841-1904): Klaverkvartet nr. 1 i D-dur op. 23 (1875)
Poul Ruders (f. 1949): Klaverkvartet (2016)

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.