Åbent i dag 10-20.

Kulturnatten 2023: Ulve, måne og stjerner i Rundetaarn

Dato
13.10.2023
Tid
18:00 - 00:00
Sted
Rundetaarn
Pris
Kun adgang med Kulturpas (110 kr.)

Kulturnatten 2023: Ulve, måne og stjerner i Rundetaarn

Kom til en kulturnat fyldt med ulve, måne og stjerner, når Rundetaarn byder på ulveudstilling med naturformidling, stjernekig og koncert med Kosmos Trio.

Efter 199 års fravær er ulven kommet tilbage i den danske natur. Indtil videre er det kun i Jylland, at der er levende ulve, men til Kulturnatten 2023 kan man også opleve ulvene i Rundetaarn. Her danner Bibliotekssalen nemlig ramme om udstillingen ”Dansker med ulve”, hvor Kulturnattens gæster i dagens anledning kan høre vilde og fascinerende historier fra nogle af dem, der selv har oplevet ulvene i naturen.

Fra gps til ulvelort

Ulvens genkomst har skabt fascination, frygt og ophidset debat. Er der plads til ulve i Danmark? Og er der overhovedet plads til store rovdyr og vild natur? På udstillingen ”Dansker med ulve” kan man stå ansigt til ansigt med ulve og mærke og forstå, hvad ulvene gør ved os.

”Dansker med ulve”, der præsenteres i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Aarhus, er Danmarks første store udstilling om mennesker og ulve. Den gør sit publikum klogere på myter og holdninger, forskning og viden om de danske ulves færden og adfærd.

Under Kulturnatten kan man som noget særligt møde det, der kalder sig selv Danmarks vildeste ulveformidlingshold. Under anførsel af Kent Olsen, der leder overvågningen af de danske ulve, vil de i løbet af aftenen fortælle børn og voksne om det utrættelige arbejde, der ligger til grund for vores viden om ulvene i Danmark – lige fra gps-mærkning af de hjemlige rovdyr til undersøgelse af ulvelorte.

Ældste fungerende observatorium

Mens ulvene rykker nærmere, befinder stjernerne sig, hvor de hele tiden har været. Hvis man vil lidt tættere på universets himmellegemer, kan man dog traditionen tro lægge vejen forbi Observatoriet på Rundetaarn og selv prøve at kigge stjerner i den store kikkert. Rundetaarns dygtige observatorer bemander Europas ældste fungerende observatorium og udpeger interessante fænomener på himlen, mens kulturnatsgæsterne helt på egen hånd kan opleve Københavns mest charmerende udsigt 34,8 meter over Købmagergade.

Aftenens sidste programpunkt bringer universet ind i Bibliotekssalen. Kulturnatten i Rundetaarn slutter nemlig med en stemningsfuld intimkoncert med det lovende unge jazznavn Kosmos Trio. Trioen, der består af Frede Thorsen på klaver og brødrene Harald og Gustav Hagelskjær på henholdsvis kontrabas og trommer, spiller original, moderne jazz i et minimalistisk og nordisk klingende lydunivers. Trioen udgav sidste år sit debutalbum, ”Brev til en ven”, som er blevet spillet både på P8-jazz og i international radio.

Aftenens program

18.00-00.00

Åbent i udstillingen Dansker med ulve i Bibliotekssalen

18.00-21.00

”Danmarks vildeste ulveformidlingshold” fortæller og viser frem for børn og voksne i Bibliotekssalen

18.00-00.00

Observatoriet er åbent og bemandet

23.00

Stemningsfuld intimkoncert med Kosmos Trio i Bibliotekssalen

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer