Åbent i dag kl. 10-20

LITTERÆRE LANDSKABER – fra Mols til Bornholm

Dato
05.09.2023
Tid
08:30 - 09:30
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn
Pris
60kr. inkl. en croissant og en kop kaffe

LITTERÆRE LANDSKABER – fra Mols til Bornholm

Hvordan indgår landskaber i vores litteratur og fortællinger? Hvordan kan man sætte ord på de sansninger og indtryk landskaber giver og det liv og den historie, det rummer? Kom med til en litterær kortlægning af det land og den natur, vi deler i Danmark. Vi spørger her Josefine Klougart og Dennis Gade Kofod, hvilken betydning landskabet har, og hvordan de ser, at landskabet sætter en ramme og påvirker de mennesker, der bor i det. 

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Hovedbiblioteket og foregår i Rundetaarns Bibliotekssal, hvor man samtidig kan opleve udstillingen ”Dansker med ulve”, der tematiserer, hvorvidt der er plads til vild natur i Danmark. 

Billetten koster 60 kr. og inkluderer en croissant og en kop kaffe samt adgang til toppen af Rundetaarn. 

Dennis Gade Kofod (f. 1976) debuterede i 2005 med ‘Anskudte dyr’ og har siden udgivet en række anmelderroste romaner, bl.a. ‘Nexø Trawl’ (2007), ‘Nancy’ (2015) og ‘Folkemøg’ (2018). Dennis Gade Kofod har desuden skrevet dramatik, børnebøger og tegneserier. Kofod er vokset op på Bornholm og er uddannet fra forfatterskolen 2004 og hans forfatterskab er påvirket af fantasy og folketro. I 2019 udsendte han ‘Det levende land’, som er en genfortælling af bornholmske folkesagn. 

Josefine Klougart (f. 1985) debuterede med ‘Stigninger og fald’ i 2010, samme år som hun dimitterede fra Forfatterskolen. Romanen, der tager udgangspunkt i opvæksten på Mols i 80’erne, blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2011. Senere udkom romanerne ‘Hallerne’ (2011), ‘Én af os sover’ (2012) om landskabet og familien (indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2013), ‘Om mørke’ (2013), ‘New Forest’ (2016). Seneste romanudgivelse er ‘Alt dette kunne du få’ (2021), en poetisk slægts- og naturroman, nomineret til DRs romanpris, Montanas litteraturpris, Politikens Bogpris og Blixenprisen for bedste roman. 

Moderator: Steffen Krejberg Knudsen, litterat, idéhistoriker og programansvarlig for Bloom Festival.

Arrangementet er en del af Golden Days 2023. 

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.