Åbent i dag kl. 10–20.

LITTERÆRE LANDSKABER – Fra Vestjylland til Nordsjælland

Dato
12.09.2023
Tid
08:30 - 09:30
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn
Pris
60kr.

LITTERÆRE LANDSKABER – Fra Vestjylland til Nordsjælland

Dy Plambeck i samtale med Malte Tellerup

Hvordan indgår landskaber i vores litteratur og fortællinger? Hvordan kan man sætte ord på de sansninger og indtryk, landskaber giver, og det liv og den historie, de rummer? Kom med til en litterær kortlægning af det land og den natur, vi deler i Danmark. Vi spørger her Dy Plambeck og Malte Tellerup, hvilken betydning landskabet har, og hvordan de ser, at landskabet sætter en ramme og påvirker de mennesker, der bor i det. 

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Hovedbiblioteket og foregår i Rundetaarns Bibliotekssal, hvor man samtidig kan opleve udstillingen ”Dansker med ulve”, der tematiserer, hvorvidt der er plads til vild natur i Danmark. 

Billetten koster 60 kr. og inkluderer en croissant og en kop kaffe samt adgang til toppen af Rundetaarn. 

Moderator: Steffen Krejberg Knudsen, litterat, idéhistoriker og programansvarlig for Bloom Festival. 

Dy Plambeck  

Dy Plambeck (f. 1980) debuterede med digtsamlingen ‘Buresø-fortællinger’ i 2005 og har senest udgivet ‘Syng sammen’ om fællessangens tradition og egenskaber. Dy Plambeck er uddannet fra Forfatterskolen i 2004 og vandt i 2019 Politikens Litteraturpris for sin anmelderroste roman ‘Til min søster’. Plambeck er vokset op i provinsbyen Buresø på Sjælland, og både Buresø og provinsen er et tema i hendes forfatterskab. Plambeck interesserer sig for de grundvilkår i tilværelsen, vi ikke selv vælger til, fx det sted, man vokser op, og det miljø, man bliver bundet til. Det afspejler sig også i en nysgerrighed over for, hvordan erindring og minder er knyttet til steder og de ydre og indre landskaber, vi bærer med os. 

Malte Tellerup 

Malte Tellerup (f. 1989) er cand.mag. i litteraturvidenskab og debuterede med romanen ‘Markløs’ i 2017. Han modtog i 2018 Blixenprisen i kategorien ’Årets litterære talent’. I 2020 udgav han romanen ‘Hedeselskabet’ om tre kunstnervenner, der flytter fra storbyen til en af de tyndest befolkede egne af Danmark for at eksperimentere med nye måder at leve sammen med naturen på. Tidligere i år udkom bogen ‘Spræng fabrikken’ der både er en spændingsroman og en sabotagemanual, hvor vi følger tre unge venner, der planlægger at udføre et bombeattentat på Cheminova. Malte Tellerup stammer fra Fyn og har boet i København og New York samt på et nedlagt husmandssted i Vemb i Vestjylland. 

Arrangementet er en del af Golden Days 2023. 

Group 14

Modtag Rundetaarns nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om tårnet og vores arrangementer