Åbent i dag kl. 10-20

Lueenas feat. Rezwan Taha, Zeki Jindyl og Viktoria Søndergaard

Dato
08.05.2024
Tid
20:00
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn
Pris
150 kr.

Lueenas feat. Rezwan Taha, Zeki Jindyl og Viktoria Søndergaard

Oplev den elektriske strygerduo Lueenas i Bibliotekssalen, når de får selskab af sangerinden Rezwan Taha, vibrafonist og komponist Viktoria Søndergaard og saxofonist Zeki Jindyl.

Lueenas (Maria Jagd og Ida Duelund) har markeret sig som en ny, frisk stemme på den danske filmmusikscene, hvor de gør oprør mod ideen om komponisten som et sologeni. Som de første i Danmark har de lavet et filmscoreband, der insisterer på samarbejde som en del af deres kompositionsproces. En proces, der involverer eksperimenter med strengeinstrumenternes grænser, og leg med akustiske, forstærkede og elektroniske lydkilder.

Lueenas har blandt andet skabt værker for Nationalmuseet, spillefilm for Nordisk Film og flere serier for DR, og arbejdet med nogle af Københavns unikke skikkelser inden for filmproduktion. Tone Ottilie, Martin De Thurah, på filmen Baby Pyramid af Cecilie McNair – som de blev nomineret til en Robert for og senest var de nomineret til en Carl Prisen som årets komponister.

Rezwan Taha er en kurdisk sangerinde, som når hun synger, gør det med forbindelse til det allerdybeste sted i sin sjæl – et sted fyldt med både glæde, længsel og masser af leg. Musikalsk blander hun nordisk melankoli med kurdisk inderlighed, varme og kraft.

Den prisbelønnede vibrafonist og komponist Viktoria Søndergaard tager chancer og sætter personligt aftryk. Hun er et forbillede og en positiv rollemodel for andre unge musikere, idet hun viser vejen gennem sin modne og stærke musikalitet.

Bedst kendt for sin rolle i det kritikerroste noiserock-band Narcosatanicos strækker Zeki Jindyls talenter sig ubesværet ind i kammerjazzens riger med ensemblet Caktus og de innovative lyde af J. Ludvig III. Som saxofonist for Narcosatanicos bringer Jindyl en unik berøring til bandets eksperimentelle landskab, berigende det med sjælfuld intensitet og subtile arabiske nuancer.

Koncerten afholdes i Rundetaarns Bibliotekssal i samarbejde med Jazzhus Montmantre, og er kurateret af Sean-Poul de Fré Gress. 

Dørene åbner kl. 19.

Koncerten begynder kl. 20.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.