Åbent i dag kl. 10-20
Lobophyllia. Foto: Anders Nydam

Koralvæsen

Dato
23.10.2024
-
10.11.2024
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Inkl. i alm. entré

Koralvæsen

Kom med under havoverfladen, når dokumentarist og videokunstner Maja Friis skaber et intimt, rørende og æstetisk møde med klodens forsvindende koraller.

Ved hjælp af makrooptik og i samarbejde med koralforskere fra Københavns Universitet, viser Friis de bittesmå væsner i helt stor skala gennem individuelle videoportrætter. Korallernes skønhed portrætteres i nært samspil med deres stille forfald i en sanselig oplevelse af klimaforandringernes alvor.

Koralvideoerne bygger på Maja Friis’ flerårige arbejde med makrooptiske undersøgelser og filmoptagelser af forskellige koralarter. Denne udstilling tager afsæt i eksisterende videomateriale, men er et selvstændigt, nyskabt værk med et udtryk, rumligt design og atmosfære, der udvikles specifikt til Bibliotekssalens rum og besøgende. Koralvæsen stiller helt skarpt på koralindividet, og artens særlige sensitivitet overfor den globale opvarmning.

Om kunstneren

Maja Friis er filmdokumentarist og videokunstner. Hendes kunstneriske praksis undersøger naturens sensitivitet, transformationer, liv og ikke-liv med visionen om at sanseliggøre forskningen og vække klimabevidstheden hos publikum.

Øvrige medvirkende

Forskerteamet, der har bidraget til udviklingen af projektet, ledes af Michael Kühl, der er professor i marinbiologi ved Biologisk Institut, Københavns Universitet.

Det kreative team bag udstillingen består foruden Maja Friis af AV- installationsdesigner Nikolaj Dinesen samt projektleder Sofie Mønster.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Acanthestrea Lordhowensis. Foto: Anders Nydam.

Euphyllia. Foto: Anders Nydam.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.