Bemærk: Bibliotekssalen er lukket indtil den 22. juni grundet udstillingsskift.

Åbent i dag kl. 10-20
Foto: ESA DLR FU Berlin (G. Neukum), CC BY-SA 3.0 IGO

AFLYST: Mord på Mars?

Dato
06.09.2022
Tid
19:00 - 20:30
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Aflyst

AFLYST: Mord på Mars?

Rundetaarn markerer Videnskabsår22 med tre uger i rummets tegn, hvor kosmos, lyd og lys fylder tårnets Bibliotekssal. Videnskabsfestivalen RUM byder først på en opdagelsesrejse til planeten Mars og siden indtages rummet af kunstværket Contra. Gennem en række talks, udstilling og musik udforskes rummet mellem kunst og videnskab.

I første del af RUM Videnskabsfestival får astrofysiker Tina Ibsen besøg af en række gæster til talks, hvor vi sammen kan blive klogere på vores kosmiske nabo; Mars.

I disse år er der fornyet fokus på at sende mennesker til vores nabokloder. Månen står først på listen, og flere nationer har missioner på tegnebrættet, der skal sende mennesker tilbage hertil. Samtidig arbejder flere nationer og private rumvirksomheder på at sende mennesker til vores røde naboplanet Mars indenfor de næste årtier. Men hvis vi mennesker skal bebo andre kloder, hvilke love og regler gælder der, når vi forlader vores vante landegrænser?

Denne aften vil astrofysiker Tina Ibsen, der netop har udgivet bogen Mars – myter, magi og missioner tage dette emne op sammen med Emilie Marley Siemssen, der er rumjurist og ekspert i hvilke love og regler der gælder, når vi sender både mennesker og maskiner ud i rummet.

Program:

19.00-20.00: Samtale mellem Tina Ibsen og Emilie Marley Siemssen

20.00-20.30: Vin og mulighed for at se mini-udstilling om Mars og se aftenudsigten fra Tårnet.

Pris for arrangementet 150 med et glas vin.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.