Åbent i dag kl. 10-20

AFLYST! – MorgenDAC i Rundetaarn

Dato
10.10.2023
Tid
08:15 - 09:15
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn
Pris
Gratis, men kræver tilmelding

AFLYST! – MorgenDAC i Rundetaarn

Arkitekter kommer på stribe i vælten for at sige ja til opgaver, der er – eller måske uventet bliver – kontroversielle. Hvad betyder det for debatten og for arkitekterne, når historierne rammer? Og hvilken rolle spiller arkitekterne og medierne selv? Det spørger vi om denne morgen, hvor du kan tage med til MorgenDAC i Rundetaarn.

Det handler måske om nedrivning af eksisterende byggerier, der potentielt kunne have været bevaret, om skyskrabere på en mark og om moderne arkitektur i historisk følsomme omgivelser. Det handler om høje boligpriser, høj CO2-udledning og højt ressourceforbrug. Og så handler det om smag og behag, moral og etik. 

Både i branchemedierne og i de større nyhedsmedier tiltrækker arkitekter sig på skift opmærksomhed for deres arkitektur. Og mens det ofte er for det gode, så er den negative kritik også til at få øje på. Nogle gange tangerer den ligefrem en shitstorm af den slags, hvor det er svært at trænge igennem med modargumenterne.

Men skulle de ikke bare have sagt nej til opgaven, da Mærsk eller de andre spurgte?

Den slags svar er selvfølgelig ikke altid lige lette, og måske netop derfor har vi brug for at kunne diskutere og debattere dem? Men fungerer den debat godt nok i dag og i en tid, hvor altoverskyggende dagsordener samtidig intensiverer kravene til alle byggeriets og byudviklingens parter?

Det spørger Dansk Arkitektur Center om til MorgenDAC, der denne morgen finder sted i det smukke Rundetaarn. Til at snakke om arkitekternes shitstorms kommer Lars Storr-Hansen, adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lars Autrup, direktør for Arkitektforeningen og Frederik Buhl Kristensen, redaktør på Byrummonitor.

Vi tager arkitektens rolle i medierne og medierne selv til eftersyn. For er arkitekterne egentlig uforholdsmæssigt mere i vælten end byggeriets øvrige parter? Hvad betyder mediernes historier og vinkling i selv for debatten? Og hvordan kan både arkitekterne og medierne bidrage til en konstruktiv offentlige samtale i fremtiden?

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler Dansk Arkitektur Center beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Denne MorgenDAC finder sted i Rundetaarns Bibliotekssal.


Arrangementet den 10. oktober er desværre aflyst grundet sygdom.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.