Åbent i dag kl. 10-20

MorgenDAC i Rundetaarn: Hvordan vænner vi os til bæredygtighedens æstetik?

Dato
19.03.2024
Tid
08:15 - 09:15
Sted
Bibliotekssalen
i Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 København
Pris
UDSOLGT

MorgenDAC i Rundetaarn: Hvordan vænner vi os til bæredygtighedens æstetik?

Hvordan ser bæredygtig arkitektur egentlig ud? Dén, uden ’jomfruelige’ materialer, eller hvor de nye materialer er nogen, vi aldrig er stødt på i en bygning før. Bæredygtighed forandrer arkitekturens æstetik. Til denne MorgenDAC i Rundetaarn spørger Dansk Arkitektur Center, hvordan kunsten kan udvide vores forestillinger om arkitekturens æstetik.

Det er næsten instinktivt, når vi forestiller os, hvordan det ville være flottere med gulve, der var ens, tidens farver på væggen og helst et nyt køkken. Også selvom problemet med det eksisterende først og fremmest er, at det er fra 90’erne. Det er også nemmere at forestille sig et nybygget hovedsæde med højt til loftet end en bygning, der plages af 60’ernes trends.

Men hvad er det egentlig, der former vores forventninger til æstetik? Og hvordan kan dem, der skaber arkitekturen, påvirke de forventninger?

I en tid, hvor bæredygtighed har indtaget pladsen som det mest afgørende benspænd, har æstetik fået en helt ny betydning. Vi skal måske vænne os til netop 90’er-køkkenet, til at genbruge noget, der før havde en anden funktion, og så skal vi vænne os til, at der med begrænsede ressourcer i byggeriet bliver behov for at udforske og udvikle helt nye materialer dér, hvor vi måske før havde tegl, stål og beton. 

Vi inviterer til MorgenDAC i Rundetaarn med arkitekt Søren Pihlmann, der har fået sat sig selv solidt på arkitekturscenen med en kompromisløs tilgang til, hvordan arkitekturen kan omdannes og materialer skifte funktion. Han møder Marie Laurberg, der er direktør for Copenhagen Contemporary, som undersøger og udstiller forskellige dagsordener gennem kunst. Det skete også i sommeren 2023, da en række arkitekter, kunstnere og forskere udforskede nye materialer til arkitekturen og dermed nye bud på bæredygtighedens æstetik. Sammen med dem diskuterer vi, hvilken rolle kunsten kan spille, når vi skal vænne os til bæredygtighedens æstetik. 

Om MorgenDAC

MorgenDAC er morgenforedraget for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler Dansk Arkitektur Center beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe inden arbejde. Det er gratis at være med.

Denne udgave af MorgenDAC foregår i Bibliotekssalen, Rundetaarn.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.