Åbent i dag kl. 10-20

Golden Days: Musik og kunst smelter sammen i Rundetaarn

Dato
08.09.2021
Tid
20:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
110 kr.

Golden Days: Musik og kunst smelter sammen i Rundetaarn

Oplev en særlig Golden Days-udgave af P2-programmet “Aftryk” med gæster og live-musik, der transmitteres i DR.

Antikken har sat sine aftryk på Rundetaarn og Thorvaldsens Museum ­– både med påvirkning fra oldtidens pragtbygninger og klassisk skønne skulpturer. De aftryk kan også findes i musikken. Oplev, hvordan bygninger, musik og billedkunst smelter sammen ved den første af to særlige live-koncerter, hvor stederne og udvalgte genstande inspirerer musikken.

Antikken som tema

Cæcilie Iburg Printzlau fra P2-programmet “Aftryk” vil forbinde det hele og tale med gæster, der kan gøre os klogere på antikken, livet og musikken. Sidstnævnte leveres i Rundetaarn af trioen Stundom, der tidligere hed Elmøe & Hoffmann.

P2 transmitterer arrangementet som en særlig Golden Days-udgave af “Aftryk”, i anledning af at det i år er antikken, der er temaet for den historiske festival.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med DR og Thorvaldsens Museum, som huser det andet af to aftener i rækken ugen efter.

Mandolin og spilledåse

Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik. Med en kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik.

Trioen består af Emma Elmøe på violin og viola, Julian Svejgaard på klaver og Villads Hoffmann på så forskellige instrumenter som mandolin, guitar, cittern og spilledåse.

Facebookbegivenhed