Åbent i dag kl. 10-20

På Livets Rand

Dato
03.11.2019
Tid
19:00 - 20:30
Sted
Bibliotekssalen
Dørene åbner kl. 18.30
Pris
80 kr.

På Livets Rand

En kosmisk fødselsdagsforestilling på måneudstillingens sidste dag.

I Christian Kronmans teaterfortælling ”På Livets Rand” udgør Rundetaarn og Assistenskirkegården to eksistentielle ståsteder for det lille menneske under stjernerne og de fjerne galakser. Assistens er den ultimative jordforbindelse og Rundetaarn den ultimative himmelforbindelse.

Mellem disse to poler udfolder fortællingen sig om Brillemar Balthazar. Han står som arving til et multinationalt brilledynasti, men taber det hele på gulvet. Parallelt med den sociale nedtur oplever Balthazar imidlertid en tilsvarende universel optur. Han har indrettet sit eget observatorium på taget af ejendommen på Balders Plads, hvor han bor og fungerer som vicevært. Og herfra kan han selvfølgelig se mindst lige så langt ud i rummet gennem sin selvbyggede kikkert, som var den et af de allernyeste satellitteleskoper.

Inden i den historie ligger en anden, nemlig fortællerens selvbiografiske beretning om, hvordan vejen ud af en dyb krise gik over en blomstret vinkasse fra Odense Vinkompagni, rundt om Rundetaarn som gadedigter og ud på Assistens som rundviser.

”På Livets Rand” blev uropført i efteråret 2018 på Kulturcentret Assistens’ lille scene i Kapellet. Genopsætningen i Bibliotekssalen i Rundetaarn den 3. november 2019 sker på Christian Kronmans 80 års fødselsdag. Det blev et søndagsbarn!

Manuskript og fortæller: Christian Kronman
Instruktion og scenografi: Torben Jetsmark

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.