Åbent i dag kl. 10-20

“Peter og ulven” med Coco Hjardemaal og DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet (UDSOLGT)

Dato
25.11.2023
Tid
16:00 - 16:30
Sted
Bibliotekssalen
Pris
Voksne: 100 kr. Børn: 60 kr.

“Peter og ulven” med Coco Hjardemaal og DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet (UDSOLGT)

Oplev Prokofievs klassiske musikeventyr om Peter og ulven – spillet af DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet og fortalt af Coco Hjardemaal, som du måske kender som Oda Omvendt fra DR Ramasjang.

Rundetaarn viser i øjeblikket udstillingen ”Dansker med ulve”, hvor man kan stå ansigt til ansigt med ulve og mærke, hvad de gør ved os. I anledning af udstillingen kan børn og voksne opleve en af de mest kendte og elskede historier om ulven: komponisten Sergej Prokofievs klassiske musikeventyr ”Peter og ulven” fra 1936.

”Peter og ulven” handler om drengen Peter, der en yndig morgen glemmer at lukke havelågen efter sig, hvilket giver anledning til både drama og vellyd, når anden, fuglen, katten og ulven får øje på hinanden og mere til. Figurerne spilles af hver sit instrument, så ”Peter og ulven” har også gennem generationer fungeret som en måde at introducere børn til den klassiske musik, hvilket også var meningen fra Prokofievs side.

En perlerække af fortællere

Prokofiev skrev oprindelig det musikalske eventyr for et fuldt symfoniorkester, men det er senere bearbejdet flere gange. Komponisten selv spillede for eksempel en klaverversion for Walt Disney, der blev så begejstret, at han lavede eventyret til en tegnefilm. I Rundetaarns Bibliotekssal spiller DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet ”Peter og ulven” i en bearbejdning for fem blæsere.

”Peter og ulven” er blevet indspillet et utal af gange, og rækken af fortællere er tilsvarende lang. Både David Bowie, Sting, Sean Connery og Sophia Loren har lagt stemme til eventyret, som på dansk grund af blevet fortolket af blandt andre Jesper Klein, Malene Schwartz og Mogens Wieth.

Til opførelsen i Rundetaarn bliver historien fortalt af skuespilleren, sangeren og danseren Coco Hjardemaal, der blandt andet er kendt som Oda Omvendt på DR Ramasjang. Hun har også spillet Søs i de seneste tre ”Far til fire”-film og balletdanseren Åse i tv-serien ”Dansegarderoben”, og de sidste fem år har hun optrådt solo på scenen med sang og rytmer som sit eget orkester.

Koncerten varer omkring en halv time. Billetprisen inkluderer almen entré til Rundetaarn, så før og efter koncerten er der mulighed for at se udstillingen ”Dansker med ulve” og nyde København mest charmerende udsigt fra toppen af tårnet.

Anbefalet aldersgruppe: børn på 5-10 år og deres voksne

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.