Åben i dag 10-21.

UDSOLGT: Poesi på toppen af Claus Høxbroe

Dato
06.10.2022
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Observatoriet
Pris
Udsolgt

UDSOLGT: Poesi på toppen af Claus Høxbroe

Claus Høxbroe udkommer med ‘Flanør, digtsamlingen samler alle Høxbroes digte om byen han konstant udforsker og dykker ned i. En samling, der indeholder digte fra forfatterskabet, nye digte og længere tekster fra blandt andet dagblade.

I forbindelse med udgivelsen af bogen har Høxbroe håndplukket en række helt særlige københavner-steder, hvor han vil læse op, samt fortælle sande røverhistorier fra byen.
Et af de steder er Observatoriet i Rundetaarn.

Rundetaarn åbner dørene op til en poetisk aften over byens tage i Europas ældste fungerende Observatorium med en oplæsning af Claus Høxbroes digtsamling ‘Flanør’.

Claus Høxbroe i Observatoriet, Rundetaarn
Torsdag d. 6. oktober 2022.
Klokken 19:00

Billetter : 170 kr. inklusiv varm lumumba, samt et eksemplar af ‘Flanør’.
Alle 30 billetter til arrangementet er solgt.

OBSERVATORIET, RUNDETAARN
Der er blevet kigget stjerner fra toppen af Rundetaarn fra 1642, og dermed er Rundetaarn Europas ældste fungerende observatorium. Der har i tidens løb været opført flere forskellige bygninger på toppen af tårnet til de astronomiske instrumenter. Det nuværende Folkeobservatorium stammer fra 1929. Rundetaarn blev bygget af Christian 4. mellem 1637 og 1642. Tårnet er første del af Trinitatis Komplekset, der forenede kirke, bibliotek og observatorium i en bygning.

CLAUS HØXBROE er en ener, og lige siden han trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Gennem mere end 15 år har han rejst land, rige og verden rundt i skriftens tjeneste, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.

Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet over 30 udgivelser. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 3.000 gange fordelt på otte lande. Høxbroe er også indehaver af Publikums Prisen til Poesiens Dag og Dan Turèll Prisen